Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonde agent prijst politieoptreden bij steekpartij Glasgow

Gewonde agent prijst politieoptreden bij steekpartij Glasgow

GLASGOW (ANP/RTR) - De politieagent die ernstig gewond raakte bij de steekpartij in Glasgow heeft zaterdag vanaf het ziekenhuisbed zijn collega's geprezen. Zonder hun alerte en adequate optreden zou het er veel slechter hebben uitgezien voor de slachtoffers. Alleen de dader kwam om door een politiekogel.

De dader stak vrijdag in een hotel in het centrum van de Schotse stad zes mensen neer. Volgens de politie handelde hij alleen en gaat het niet om een terreurdaad. "De gebeurtenis in West George Street was buitengewoon moeilijk. De toestand die we aantroffen zal ik nooit vergeten", verklaarde agent David Whyte. "Hoewel ik gewond raakte, weet ik zeker dat de snelle actie van mijn collega's levens heeft gered en veel meer ellende voorkomen".

Het hotel waar de steekpartij plaatshad, werd gebruikt voor de opvang van asielzoekers. Drie van hen liepen verwondingen op, de andere twee slachtoffers waren stafleden. Allen liggen nog in het ziekenhuis. De autoriteiten waarschuwen voor speculaties over het motief. Britse media meldden dat de dader een Soedanees is die in de uren voor zijn noodlottige aanval verward gedrag vertoonde. De politie zegt in verband met het onderzoek daarover niets.

Meer uit Buitenland

Woordvoerder Kremlin: Rusland overweegt geen nieuwe kernproef

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan een proef met een kernbom te houden. Volgens de machthebbers is Moskou niet afgestapt van het moratorium op kernproeven en blijven de afspraken van kracht. Het Kremlin verwerpt ook de suggestie van een Russische staatstelevisiezender dat de Russen een kernbom in Siberië tot ontploffing zouden moeten brengen als waarschuwing aan het Westen.

1 uur geleden
Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

2 uur geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

2 uur geleden
Thaise politie meldt twee doden door schietpartij in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn dinsdag door een schietpartij twee mensen gedood. Een gewapende jongeman opende het vuur. Volgens de Thaise politie raakten vijf personen gewond. Autoriteiten meldden eerder dat er drie doden waren.

3 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

3 uur geleden
Rode Kruis: hoofdstad Nagorno-Karabach volledig verlaten

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Slechts honderden mensen zijn achtergebleven in de hoofdstad van Nagorno-Karabach, Stepanakert. "De stad is nu volledig verlaten", aldus een medewerker van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) ter plaatse tijdens een onlinepersconferentie. Er waren tot voor kort ongeveer 55.000 inwoners.

4 uur geleden
Nobelprijs Natuurkunde naar onderzoek met supersnelle lichtflits

STOCKHOLM (ANP) - Drie wetenschappers delen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De Fransman Pierre Agostini, De Hongaarse Oostenrijker Ferenc Krausz en de Française Anne L'Huillier krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek naar de beweging van elektronen binnen atomen en moleculen.

4 uur geleden