Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geweld tegen winkelmedewerkers VK verdrievoudigd tijdens pandemie

Geweld tegen winkelmedewerkers VK verdrievoudigd tijdens pandemie

LONDEN (ANP) - Gevallen van geweld tegen en mishandeling van Britse winkelmedewerkers zijn tijdens de coronapandemie bijna verdrievoudigd. Dagelijks vonden tussen maart 2020 en maart 2021 zo'n 1300 van dit soort incidenten plaats in het Verenigd Koninkrijk, meldt winkelbranchevereniging British Retail Consortium (BRC) op basis van een studie. Bij ongeveer een op de tien geweldsincidenten in het land was er sprake van geweld tegen medewerkers van winkels. In slechts 4 procent van deze gevallen kwam het ook tot een veroordeling.

De meeste geweldsincidenten vonden plaats in essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen. Deze winkels waren geopend, terwijl de niet-essentiële winkels hun deuren noodgedwongen moesten sluiten tijdens de nationale lockdowns in het land.

"Deze cijfers zijn bijzonder grimmig, omdat ze op het hoogtepunt van de pandemie kwamen toen de 'verborgen helden' van de detailhandel onvermoeibaar aan het werk waren", zegt Helen Dickinson, de CEO van de BRC. "Het is schokkend dat deze enorme toename van incidenten plaatsvond in een kleiner aantal winkels, aangezien een groot deel van de sector in lockdown was."

Uit eveneens Brits onderzoek, dat vorige week werd gepubliceerd, komt naar voren dat een op de vijf winkelmedewerkers van plan is om te stoppen als gevolg van financiële zorgen, mishandeling door klanten en een slechte mentale gezondheid tijdens de pandemie. Bovendien wil ook een kwart van de managers weg uit de sector.

De coronapandemie had naast een emotionele en fysieke impact ook financiële gevolgen voor de sector, stelt het BRC. In een jaar tijd leed de detailhandel 1,5 miljard pond (omgerekend 1,76 miljard euro) schade als gevolg van criminaliteit. Zo'n 663 miljoen pond ging verloren aan diefstal en er werd 714 miljoen pond uitgegeven aan misdaadpreventie.

Meer uit Buitenland

Tweede lozing afvalwater Fukushima gepland voor volgende week

TOKIO (ANP/AFP) - Japan gaat volgende week een tweede lading afvalwater van de verwoeste kerncentrale Fukushima in zee lozen, heeft de Japanse energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company (TEPCO) gemeld. De eerste lozing vond plaats op 24 augustus. "De inspecties na de eerste lozing zijn voltooid. De tweede lozing vindt plaats op 5 oktober", zei TEPCO donderdag.

22 minuten geleden
Dit jaar al meer dan 400.000 migranten Darien Gap overgestoken

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - Het aantal migranten dat op weg is naar de Verenigde Staten en daarvoor de Darien Gap oversteekt is dit jaar gestegen tot meer dan 400.000, heeft de Panamese regering donderdag gezegd. Dat is 62 procent meer dan het aantal migranten dat vorig jaar dit junglegebied op de grens van Panama en Colombia overstak.

38 minuten geleden
Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

3 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

8 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

9 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

13 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

15 uur geleden