Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevonden baby in container in Amsterdam is pasgeboren meisje

Gevonden baby in container in Amsterdam is pasgeboren meisje

AMSTERDAM (ANP) - De baby die zondagavond in een container in Amsterdam Zuidoost werd gevonden, is een pasgeboren meisje. Het kindje ligt nog in het ziekenhuis maar is stabiel, meldt de politie.

De politie kreeg rond 22.40 uur een melding van iemand die geluiden hoorde, vermoedelijk gehuil, uit een container aan de Meernhof. Nadat de hulpdiensten verschillende vuilniszakken uit de vuilniscontainer hadden gehaald, hoorden agenten inderdaad een baby huilen.

De brandweer wist uiteindelijk de baby, die in een grote gele Jumbo-boodschappentas zat, uit de ondergrondse container te halen. Het meisje werd direct naar het ziekenhuis gebracht. De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen en is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over de zaak.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft met een gezagsmaatregel de voorlopige voogdij aangevraagd voor drie maanden, zodat er ouderlijk gezag is geregeld. De jeugdbescherming regelt een verblijfplaats voor het kind. Volgens de woordvoerder is het eerst belangrijk dat wordt achterhaald wie de moeder is en dat zij de hulp krijgt die ze nodig heeft.

De afgelopen tien jaar werd ongeveer één keer per jaar een kindje te vondeling gelegd, volgens de cijfers van de Kinderbescherming. Naast de veiligheid van het kind staat het achterhalen van de ouders voorop, al lukt dat niet altijd.

Meer uit Binnenland

Boekenpetitie na drie dagen 100.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De protestpetitie tegen de voorgenomen verhoging van btw op boeken is na drie dagen 100.000 keer ondertekend. De petitie staat sinds woensdag online op de website boekenpetitie.nl en kan nog altijd worden ondertekend.

2 uur geleden
Zondag trekken opnieuw fikse onweersbuien over het land

DE BILT (ANP) - Na een enigszins droge onderbreking op zaterdag, moeten we zondag opnieuw rekening houden met fikse buien. Volgens Weeronline staan stevige regen- en onweersbuien op het programma. De dag begint droog, met temperaturen tot wel 23 graden, maar het weerbeeld kan vanaf de middag flink omslaan.

4 uur geleden
19-jarige gewond door steekpartij Dinxperlo, 17-jarige opgepakt

DINXPERLO (ANP) - Bij een steekincident in de Gelderse plaats Dinxperlo is een 19-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De politie bevestigt berichtgeving hierover door De Gelderlander. Het incident gebeurde in de Emmastraat rond 02.30 uur.

6 uur geleden
Overlast door regen in West-Brabant, water stroomt naar binnen

BREDA (ANP) - Op meerdere plekken in Noord-Brabant leidt de hevige regenval van afgelopen nacht zaterdagochtend tot wateroverlast. In de West-Brabantse plaatsen Kruisland, Halsteren, Steenbergen en Wouw, vlak bij de grens met Zeeland, staan straten blank en stroomt het water bij mensen naar binnen, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer en betrokken gemeenten laten de rioleringspompen "op volle toeren draaien" om het water zo snel mogelijk weg te krijgen.

7 uur geleden
Code geel niet langer van kracht

DEN HAAG (ANP) - De code geel die vrijdagavond voor een groot gedeelte van het land werd afgegeven om langdurige regen en onweer is niet langer van kracht. Rond middernacht gold in het hele land weer code groen. De regen zorgde er vrijdagmiddag al vroeg voor dat het flink druk was op de Nederlandse wegen. Rond 16.00 uur telde de ANWB op de A- en N-wegen al ruim 140 files met een totale lengte van meer dan 800 kilometer.

8 uur geleden
Youp van 't Hek speelt allerlaatste voorstelling

AMSTERDAM (ANP) - Youp van 't Hek speelt zaterdagavond zijn laatste voorstelling. De 70-jarige cabaretier sluit dan zijn afscheidstournee De Laatste Ronde af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het is die avond de 276e keer dat de komiek solo op het podium van Carré staat.

12 uur geleden
Brand bij loods met vrachtwagens in Terneuzen geblust

TERNEUZEN (ANP) - De brand bij een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen, waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrijkwam, is geblust. Rond 01.55 uur werd het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

13 uur geleden