Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevolgen minder Russische gasleveringen voor prijs onduidelijk

Gevolgen minder Russische gasleveringen voor prijs onduidelijk

AMSTERDAM (ANP) - Nu Gazprom stopt met leveringen aan GasTerra verdwijnt 2 miljard kubieke meter Russisch gas van de Europese markt. Eerder al sloot het Russische staatsgasbedrijf Polen, Bulgarije en Finland af. Het is niet direct te voorspellen of de prijzen nu weer gaan stijgen, want ook landen als Denemarken geven aan rekening te houden met het stopzetten van leveringen door Gazprom.

"Wij kunnen niet goed inschatten wat dit voor gevolgen heeft", laat een woordvoerder van GasTerra weten. Nadat de gashandelaar bekendmaakte geen gas meer van Gazprom te krijgen schoot de prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs omhoog, maar dat was van korte duur. Volgens GasTerra is de Europese gasmarkt "geïntegreerd en groot". Daarom is niet aan te geven hoe de gasprijs op de wat langere termijn zal reageren.

Europese landen proberen onder meer door verduurzaming minder gas te gaan gebruiken. Ook worden de gasprijzen momenteel al wat gestuwd omdat Europese landen bezig zijn hun voorraden versneld te vullen. Tegelijkertijd worden er allerlei plannen gemaakt om gas uit andere landen te halen. Zo rekent Bulgarije op gas uit Azerbeidzjan en kan Italië op korte termijn meer Algerijns gas gaan ontvangen.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: meeste bedrijven onbekend met nieuwe rapportageregels

AMSTERDAM (ANP) - Beursgenoteerde bedrijven worden met ingang van het nieuwe jaar verplicht om te rapporteren over hun prestaties op het gebied van duurzaamheid. Deze nieuwe richtlijn, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), is echter niet bij alle bedrijven bekend. Twee op de drie Nederlandse bedrijven hebben er zelfs nog nooit van gehoord, meldt ABN AMRO op basis van onderzoek door I&O Research. Het gaat dan om bedrijven waar de beursgenoteerde ondernemingen deels van afhankelijk zijn, bijvoorbeeld op het gebied van informatievoorziening.

13 minuten geleden
Warenhuisketen Macy's schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's werd maandag op Wall Street in een klap bijna 20 procent meer waard na berichten dat het bedrijf wordt overgenomen. Volgens verschillende Amerikaanse media deed een groep investeerders een voorstel om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

1 uur geleden
Studie: Rotterdamse havenbedrijven gehinderd door nieuwe wetten

ROTTERDAM (ANP) - Bedrijven in de Rotterdamse haven ervaren belemmeringen door nieuwe milieuwet- en regelgeving en een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor komen de toekomstige resultaten onder zware druk te staan, is een van de conclusies van een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Rotterdamse haven is het grootste haven- en industriecomplex van Europa.

3 uur geleden
Modeketen Zara trekt omstreden campagne in na ophef

ARTEIXO (ANP/RTR) - De Spaanse modewinkelketen Zara heeft een omstreden reclamecampagne teruggetrokken waarin mannequins ledematen misten. Dat gebeurde nadat pro-Palestijnse activisten hadden opgeroepen tot een boycot van het kledingconcern.

3 uur geleden
Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

4 uur geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

5 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

6 uur geleden