Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevluchte Turkse fraudeur met cryptomunten opgepakt in Albanië

Gevluchte Turkse fraudeur met cryptomunten opgepakt in Albanië

ANKARA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vermeende grote Turkse fraudeur met cryptomunten is opgepakt in Albanië. De man wordt er door de Turkse autoriteiten van verdacht cryptobeleggers voor een bedrag van 2 miljard dollar te hebben opgelicht. In april vorig jaar werd een internationaal aanhoudingsbevel uitgegeven voor Faruk Fatih Özer en werd al vermoed dat hij naar Albanië was gevlucht.

Özer was de oprichter en topman van een van de grootste handelsplatformen voor digitale valuta in Turkije, genaamd Thodex. De handel op Thodex werd vorig jaar april plots stilgelegd, waarna Özer Turkije ontvluchtte. De Turkse politie arresteerde tientallen mensen die werden verdacht van betrokkenheid bij de cryptofraude.

Nu is dus ook Özer gearresteerd, aldus het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij werd opgepakt in de Albanese stad Vlorë. Er wordt nu gewerkt aan een procedure om Özer uit te leveren aan Turkije. De cryptofraudeurs worden onder meer beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie, samenzwering en witwassen. Ze kunnen jarenlange gevangenisstraffen krijgen.

Mogelijk hebben bijna 400.000 mensen hun investeringen op Thodex verloren. Veel Turken zochten hun toevlucht in handelsplatformen zoals Thodex om te beleggen in digitale munten als bitcoins. Op die manier wilden ze hun spaargeld beschermen tegen de hoge inflatie en de sterke koersschommelingen van de Turkse lira.

Meer uit Financieel

Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

28 minuten geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

1 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

2 uur geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

2 uur geleden
Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

3 uur geleden
EU onderzoekt verslavende werking Insta en Facebook op kinderen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie denkt dat Instagram en Facebook kinderen verslaafd maken. Dat is tegen de Europese regels die internetbedrijven voorschrijven dat ze bijvoorbeeld kinderen moeten beschermen. De commissie heeft een officieel onderzoek ingesteld.

4 uur geleden
Post sturen duurder, kwaliteit bezorging gaat achteruit, ziet ACM

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer gaan betalen voor het sturen van post, maar de kwaliteit van de bezorging is achteruitgegaan. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar jaarlijkse Post- en pakketmonitor. De toezichthouder zegt veel klachten te krijgen over post en pakketten die te laat of onzorgvuldig worden bezorgd.

5 uur geleden