Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevluchte Oekraïners 2 jaar naar buurtcentrum in Brabantse Hapert

Gevluchte Oekraïners 2 jaar naar buurtcentrum in Brabantse Hapert

BLADEL (ANP) - In een buurtcentrum in het Brabantse dorp Hapert worden zestig vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De inrichting moet in februari klaar zijn, en daarna is de locatie twee jaar lang beschikbaar, meldt de gemeente Bladel, waar Hapert onder valt.

In het gebouw, gemeenschapshuis Den Tref, waren vorig jaar 115 asielzoekers opgevangen. Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel was toen geen plek voor ze.

De opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen zijn vrijwel helemaal vol. Volgens de meest recente cijfers hebben gemeenten bij elkaar 83.660 bedden beschikbaar, waarvan ongeveer 700 niet in gebruik zijn.

Meer uit Binnenland

KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

17 minuten geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

1 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

7 uur geleden
Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

DELFT (ANP) - Het woningtekort in Nederland is in 2023 verder opgelopen, hoewel er 88.200 woningen zijn bijgebouwd. Er zijn op dit moment 400.500 woningen te weinig, 10.300 meer dan een jaar eerder. Dit staat in de jaarlijkse prognose die onderzoeksbureau ABF Research uitvoert in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en die vrijdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

7 uur geleden
Schoof denkt als ex-spionnenbaas leiders vertrouwen te geven

WASHINGTON (ANP) - Premier Dick Schoof heeft bij zijn debuut onder wereldleiders baat gehad bij zijn verleden als baas van inlichtingendienst AIVD, denkt hij. Op de NAVO-top, waar veiligheidskwesties centraal staan, "vindt men het eigenlijk wel geruststellend dat er een premier is vanuit Nederland die al heel lang met dat bijltje gehakt heeft."

12 uur geleden
NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

AMSTERDAM (ANP) - Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

12 uur geleden
Defensie: in hele land begrip en zorgen over uitbreidingsplannen

LEEUWARDEN (ANP) - Defensie is afgelopen maand door het hele land getrokken om met Nederlanders in gesprek te gaan over de uitbreidingsplannen van de krijgsmacht. Medewerkers van Defensie noemen het een waardevolle maand waarbij veel nieuwe punten zijn toegevoegd aan het onderzoek dat nog plaatsvindt.

13 uur geleden