Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevangen oppositieleider Navalni heeft nergens spijt van

Gevangen oppositieleider Navalni heeft nergens spijt van

MOSKOU (ANP/AFP) - Aleksej Navalni, de bekende Russische corruptiebestrijder en criticus van de regering van president Poetin, zit al een jaar vast maar heeft nergens spijt van. "Ik heb er een jaar cel op zitten, maar betreur niets. Ik herhaal: wees niet bang want dit is ons land en we hebben geen ander land." Navalni bracht de boodschap via sociale media. Het is maandag precies een jaar geleden dat hij op een luchthaven van Moskou na terugkeer uit Duitsland werd opgepakt.

De oppositieleider was voorwaardelijk vrij na omstreden veroordelingen in een oude corruptiezaak. Maar volgens justitie schond hij de voorwaarden voor zijn vrijlating met de reis naar Duitsland. Een jaar geleden werd bepaald dat hij daarom nog 2,5 jaar moest vastzitten.

Navalni werd in Duitsland verpleegd na een ernstige vergiftiging, opgelopen in het oosten van Rusland tijdens een reis in het kader van de campagne om oppositie tegen Poetin te coördineren. Navalni beschuldigt het Kremlin van de vergiftiging. Rusland stelt geen deugdelijk onderzoek naar de aanslag op Navalni meer te kunnen doen omdat Duitsland weigert mee te werken.

Meer uit Buitenland

Duitsland belooft Oekraïne 100 miljoen euro extra steun

MYKOLAJIV (ANP/DPA/AFP) - Duitsland geeft Oekraïne nog eens 100 miljoen euro extra voor humanitaire hulp. Het geld is bestemd voor de watervoorziening, ziekenhuizen en huisvesting, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock tijdens een bezoek aan de stad Mykolajiv.

33 minuten geleden
Bronnen: deze week gesprekken in Qatar over oorlog Gaza

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - Gesprekken tussen Israël en Hamas over een staakt-het-vuren moeten nog deze week plaatsvinden in Qatar. Dat hebben bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten gemeld aan persbureau Reuters. Het Israëlische oorlogskabinet besloot zaterdag om onderhandelaars naar de gesprekken te sturen.

1 uur geleden
Oekraïense wapenproductie volgens minister in jaar verdrievoudigd

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense defensie-industrie produceert volgens de regering drie keer zoveel wapens als een jaar geleden. Er zijn nu honderd staatsbedrijven actief in de wapenproductie en vierhonderd private ondernemingen, zegt minister van Strategische Industrieën Oleksandr Kamysjin. Volgens de minister van Defensie laten de westerse wapens nog wel eens op zich wachten.

2 uur geleden
Loekasjenko wil in 2025 weer een nieuwe termijn als president

MINSK (ANP/RTR) - Aleksandr Loekasjenko wil in 2025 een nieuwe termijn als president van Belarus. Dat heeft leider volgens staatspersbureau BelTA gezegd nadat hij zijn stem had uitgebracht voor de verkiezingen voor het parlement en de gemeenteraad van Minsk. Loekasjenko is een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en werd vaak de laatste dictator van Europa genoemd.

4 uur geleden
Oppenheimer en The Bear grote winnaars bij SAG Awards

LOS ANGELES (ANP) - Oppenheimer was zaterdag bij de uitreiking van de Screen Actors Guild (SAG) Awards in Los Angeles een van de grote winnaars. Bij het evenement, dat geldt als belangrijke graadmeter voor de kansen op een Oscar, kreeg de film drie prijzen. In de televisiecategorieën wist ook de serie The Bear drie prijzen te winnen.

6 uur geleden
Strijdbare Haley erkent nederlaag tegen Trump in thuisstaat

COLUMBIA (ANP) - Nikki Haley heeft Donald Trump gefeliciteerd met zijn overwinning in de Republikeinse voorverkiezingen in de staat South Carolina. Met twee derde van de stemmen geteld, kan Trump rekenen op de steun van circa 60 procent van de conservatieve kiezers in de staat, Haley op 40 procent. De overwinning van Trump is pijnlijk voor Haley, die jarenlang gouverneur was van South Carolina. In een toespraak voor aanhangers toonde ze zich echter strijdbaar en optimistisch en zei ze door te zullen gaan.

11 uur geleden
Israël wil in Qatar praten over wapenstilstand

TEL AVIV (ANP) - Het oorlogskabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zaterdagavond besloten om een delegatie naar Qatar te sturen om te praten over een nieuwe wapenstilstand in Gaza. Dat melden Israëlische media op basis van regeringsfunctionarissen. Wanneer de gesprekken plaatsvinden is niet bekend.

11 uur geleden