Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevaccineerde Nederlanders weer welkom in Israël

Gevaccineerde Nederlanders weer welkom in Israël

JERUZALEM (ANP/DPA/RTR) - Israël wil op 9 januari het inreisbeleid versoepelen voor buitenlanders, onder meer uit Nederland. Mensen die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of recent zijn hersteld, zijn in veel gevallen weer welkom. Het land zat de afgelopen maanden grotendeels op slot zat vanwege zorgen over de omikron-variant.

Reizigers moeten straks voor vertrek naar Israël een negatieve PCR-test laten zien. Na aankomst moeten ze weer een test doen. Vervolgens moeten ze dan in quarantaine voor 24 uur of totdat ze een negatieve testuitslag krijgen. Israël blijft reizigers uit hoogrisicolanden weren.

De Israëlische regering gebruikt tijdens de coronacrisis een kleurensysteem om risicogebieden aan te duiden. Rode landen zijn hoogrisicolanden. Dit zijn bijvoorbeeld de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Mensen uit deze landen mogen alleen Israël binnen als ze toestemming krijgen van een speciaal comité.

Angst voor omikronvariant

Nederland is momenteel een oranje land, maar Nederlanders die een reis boeken moeten wel opletten. Op een website van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid staat dat Nederland mogelijk binnenkort alsnog als hoogrisicogebied wordt aangewezen. In dat geval zou de grens weer sluiten voor Nederlandse reizigers.

Israël sloot in november de grenzen voor buitenlanders uit angst voor de omikronvariant van het coronavirus. De virusvariant grijpt nu alsnog om zich heen in het land. Experts vinden daarom dat de maatregel geen nut meer heeft.

Meer uit Binnenland

Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

1 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

3 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

7 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

9 uur geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af. De politie zegt rekening te houden met een verband, ook gelet op de werkwijze.

13 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

19 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

19 uur geleden