Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Getuigen gehoord in miljoenenvete tussen Ogilvie en RTL

Getuigen gehoord in miljoenenvete tussen Ogilvie en RTL

LEEUWARDEN (ANP) - Het einde van de miljoenenvete tussen medium Derek Ogilvie en RTL Nederland is nog niet in zicht. Maandag werden drie getuigen in de kwestie gehoord bij het gerechtshof in Leeuwarden. Er staan nog vier getuigenverhoren in de planning.

Ogilvie (55) en RTL liggen al jaren met elkaar overhoop over de opbrengsten van theatershows van 2008 tot en met 2016. Ogilvie eist 3,8 miljoen euro van RTL. Hij had naar eigen zeggen recht op 62,5 procent van de bruto-opbrengst van de shows. Dit staat in het contract dat eind 2008 was afgesloten, stelt hij. RTL heeft hem uitbetaald op basis van netto-opbrengst: na aftrek van alle kosten.

De rechtbank wees in 2018 ruim een ton toe aan Ogilvie, die in beroep ging. Begin dit jaar verschenen beide partijen voor het hof. De betreffende passage was volgens RTL een "slip of the pen". Ogilvie ontving altijd netto-afrekeningen. Het medium zegt bij RTL de rekenmethode destijds te hebben aangekaart. "Geen zorgen, we regelen het wel, zei RTL." Ogilvie vertrouwde de zender naar eigen zeggen. "RTL voelde als een familie."

Juist gehandeld

Het hof concludeerde eind maart dat het erop lijkt dat RTL juist heeft gehandeld. Taalkundig zou de passage in het contract wijzen op een verdeling van de bruto-inkomsten, aldus het hof. Maar de rechters vinden het niet aannemelijk dat RTL een samenwerking zou zijn aangegaan waarbij Ogilvie niet deelt in de kosten. Bovendien zou Ogilvie in die jaren niet hebben geprotesteerd tegen hun betalingen.

Ogilvie mocht van het hof nog met aanvullend bewijs komen. De drie getuigen werden maandag gehoord op zijn verzoek. Behalve het medium zelf kwamen twee van zijn zakelijke adviseurs aan het woord. Zij verklaarden ook dat er uit de bruto-opbrengst betaald zou worden. Het was zaak om voor de Belastingdienst duidelijk te maken dat Ogilvie niet in dienst was bij RTL, aldus een adviseur. De bruto-rekenmethode past volgens hem beter bij een zelfstandig ondernemerschap en geeft doorgaans minder conflicten.

Getuigenverzoeken

Het hof heeft nog twee getuigenverzoeken gehonoreerd. Het is niet bekend wanneer die gehoord worden. De advocaten van RTL kondigden aan dat zij, na die verhoren, waarschijnlijk ook nog twee betrokkenen naar voren schuiven. Sven Sauvé, bestuursvoorzitter van RTL Nederland, is er daar een van.

Ogilvie en RTL maakten van 2007 tot en met 2016 televisieprogramma's als 'Baby's wil is wet' en 'The Ghost Whisperer'. In 2008 kwamen de theatershows erbij.

Meer uit Binnenland

Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

27 minuten geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag op 17 februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

32 minuten geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

34 minuten geleden
Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

47 minuten geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

1 uur geleden
Vertraging op Eindhoven Airport loopt op door storing

EINDHOVEN (ANP) - De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

1 uur geleden
UWV start systemen stapsgewijs op, inloggen nog niet mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV, dat vrijdag werd getroffen door de wereldwijde ICT-storing, worden stap voor stap weer opgestart. De website van de uitkeringsinstantie werkt op sommige plekken weer, maar is nog steeds "moeilijk bereikbaar", laat een woordvoerder weten. Ook kunnen cliënten nog altijd niet inloggen, waardoor ze niet bij hun eigen gegevens kunnen of wijzigingen kunnen doorgeven.

1 uur geleden