Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Getuigen aanrijding rijden dronken automobilist klem na vlucht

Getuigen aanrijding rijden dronken automobilist klem na vlucht

TILBURG (ANP) - Twee automobilisten hebben vrijdagavond in Tilburg een dronken Poolse medeweggebruiker achtervolgd en klemgereden nadat de man een aanrijding veroorzaakte en daarna met zijn auto wegvluchtte.

De achtervolging werd rond 23.00 uur ingezet nadat een automobiliste uit Eindhoven op de Hasseltrotonde van achteren werd aangereden, meldt de politie. De veroorzaker van het ongeluk, een 41-jarige Pool zonder een in Nederland bekende woon- of verblijfplaats, ging er vervolgens vandoor. Automobilisten die getuige waren van de aanrijding zetten vervolgens de achtervolging in en reden hem elders in Tilburg klem.

Onderweg alarmeerden zij de politie. Agenten hebben de man aangehouden en constateerden dat de man te veel had gedronken. Volgens de politie gaf de man aan niet over een rijbewijs te beschikken; dat was hem in Polen afgenomen wegens rijden onder invloed.

De politie ontraadt overigens in voorkomende gevallen hetzelfde te doen als de getuigen deden. "Uiteraard zijn we blij met deze actie, maar willen er wel een waarschuwing bij geven. Doe dit niet als het op de één of andere manier een gevaarlijk situatie oplevert voor uzelf of andere weggebruikers. Als het bijvoorbeeld gepaard gaat met hoge snelheden of andere verkeersovertredingen. Dat is het niet waard."

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

12 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

15 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

16 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

17 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

18 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

19 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

20 uur geleden