Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Getuige Mallorcazaak: Heuvelman na smak nog in leven

Getuige Mallorcazaak: Heuvelman na smak nog in leven

LELYSTAD (ANP) - De vorig jaar zomer door uitgaansgeweld omgekomen Carlo Heuvelman uit Waddinxveen kreeg tijdens de fatale vechtpartij op Mallorca "een stevige hoek" en toen hij achteroverviel nog "een flinke tik" van de klap op de grond. Daarna beschermde hij zijn hoofd met zijn handen en armen omdat hij werd geschopt. Dat heeft de getuige verklaard met wie de politie heeft gesproken na een uitzending van Opsporing Verzocht eerder deze week, zo bleek vrijdag in de rechtbank in Lelystad tijdens een zogenoemde regiezitting in het strafproces tegen de negen verdachten in de zaak.

De man zou hebben gezien hoe in een kluwen vechtende mensen "een man, vermoedelijk Carlo, knock-out werd geslagen" en achteroverviel op de grond. Het slachtoffer was daarna nog bij bewustzijn en hield zijn handen voor zijn hoofd ter bescherming. Toen de vechtende meute vertrok, bleef het slachtoffer bewegingloos achter.

De verklaring van de getuige kwam ter sprake toen de raadsman van hoofdverdachte Sanil B. (19) uit Hilversum de rechtbank vroeg zijn cli├źnt in afwachting van zijn strafzaak vrij te laten, onder meer omdat helemaal niet kan worden uitgesloten dat Heuvelman is overleden als gevolg van de smak op de grond. B. wordt door het OM als hoofdverdachte beschouwd. Op een van zijn schoenen is DNA-materiaal van de 27-jarige Heuvelman aangetroffen.

Meer uit Binnenland

Hele week minder dan 2000 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - In totaal 1982 asielzoekers hebben de nacht van donderdag op vrijdag doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daarmee is het maximum van 2000 al een hele week niet overschreden.

11 minuten geleden
Nu al kans op tekenbeet door hoge temperaturen

WAGENINGEN (ANP) - Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen februarimaand, is de teek al uit winterrust gekomen. Op de website Tekenradar.nl zijn al tientallen meldingen van tekenbeten binnengekomen. Ook zijn er al meldingen van de ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt overgebracht. Normaal is het bloedzuigertje in februari nog niet actief.

17 minuten geleden
Sla gegevens niet zomaar op in VS, waarschuwt Van Huffelen

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven en overheden moeten goed nadenken over de risico's voordat ze hun gegevens opslaan op een harde schijf van een Amerikaans bedrijf, waarschuwt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering). Ze reageert daarmee op een kritisch rapport van het Instituut Clingendael, in opdracht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De onderzoekers maken zich zorgen over wetten die Amerikaanse bedrijven verplichten om gegevens over te dragen aan hun overheid als hierom wordt gevraagd, ook als die in een ander land zijn opgeslagen.

33 minuten geleden
OM Amsterdam weet niets van verblijf in cel van Promes in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een verblijf in de cel in Dubai van voetballer Quincy Promes. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag desgevraagd weten. Volgens het OM was er al eerder sprake van soortgelijke geruchten, maar ook toen kon niet worden vastgesteld dat Promes in Dubai zou worden vastgehouden.

1 uur geleden
CBS: meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar terug

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar eerder. Ook het aantal mensen dat vorig jaar aangaf slachtoffer te zijn geweest van traditionele criminaliteit (geweld, diefstal, inbraak, vernielingen) is voor het eerst sinds 2021 weer toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2023.

1 uur geleden
Schip dat vastzat onder Rotterdamse brug weer los

ROTTERDAM (ANP) - De schade aan de Willemsbrug in Rotterdam valt mee nadat vrijdagochtend een containerschip tegen de brug aanvoer en vast kwam te zitten. Niemand raakte gewond, meldt de veiligheidsregio.

1 uur geleden
Nieuwe zaak Consumentenbond tegen Facebook en Instagram

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond begint een nieuwe rechtszaak tegen Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. De organisatie wil voor elkaar krijgen dat gebruikers een schadevergoeding krijgen voor het schenden van hun privacy.

4 uur geleden