Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gestegen energie- en papierkosten drukken op winst Mediahuis

Gestegen energie- en papierkosten drukken op winst Mediahuis

ANTWERPEN (ANP) - Mediahuis, het Belgische mediabedrijf achter kranten als De Telegraaf en NRC, heeft het afgelopen jaar last gehad van de gestegen energieprijzen en hoge papierkosten. Die drukten op de winst, die gecorrigeerd voor onder meer belastingen uitkwam op bijna 156 miljoen euro. Dat is ruim 10 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

Mediahuis zag de omzet vorig jaar wel stijgen, met zo’n 92 miljoen euro tot ruim 1,2 miljard euro. Volgens het bedrijf komt dat door de uitbreiding van activiteiten buiten België. Maar daar tegenover stonden hoge kosten. Volgens Mediahuis stegen alleen de uitgaven voor papier al met 30 miljoen euro.

Mediahuis bediende vorig jaar ongeveer 1,8 miljoen abonnees. Het bedrijf zag het aantal digitale abonnementen met 13 procent toenemen. NRC valt daarin op: op deze krant had van alle abonnees 65 procent een digitaal lidmaatschap in 2022. In heel Nederland lag dat percentage op 47 procent. Ter vergelijking, in België (34 procent), Duitsland (14 procent) en Luxemburg (10 procent) liggen de percentages een stuk lager.

De daling van het aantal mensen met een abonnement op de geprinte krant zette met 11 procent "onverminderd" door, meldt Mediahuis.

Meer uit Financieel

Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

31 minuten geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

1 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

3 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

14 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

14 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

15 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

17 uur geleden