Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Geschrokken' bonden vrezen onrust door reorganisatie PostNL

'Geschrokken' bonden vrezen onrust door reorganisatie PostNL

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV zijn niet te spreken over de aangekondigde reorganisatie bij PostNL. Bij het postbedrijf verdwijnen tweehonderd tot driehonderd banen om kosten te drukken. CNV laat weten "geschrokken" te zijn door het hoge aantal werkplekken dat verdwijnt en de FNV vreest een nog hogere werkdruk en meer onrust binnen het bedrijf.

Het CNV laat weten dat het de reorganisatie al wel zag aankomen, omdat het al niet goed ging met het postbedrijf. FNV wijst erop dat PostNL ook nog winst zou maken als de banen niet werden geschrapt. "Hiermee kiest het bedrijf voor de aandeelhouders", zegt een woordvoerder.

Het postbedrijf maakte zondagavond per ongeluk bekend dat tussen de tweehonderd en driehonderd banen zullen verdwijnen. Het gaat niet om uitvoerende banen, zoals pakketbezorgers of sorteerders, maar om banen op het hoofdkantoor en ondersteunende functies bij de pakkettentak. CNV is opgelucht dat het niet gaat om mensen in de uitvoering. Het was de bedoeling dat PostNL dit pas maandagochtend zou mededelen, maar dat ging mis door een technische fout.

Vooralsnog vervallen de banen door natuurlijk verloop, zoals pensioen of vrijwillig vertrek. Gedwongen ontslagen zijn dan ook nog niet aan de orde, aldus PostNL. Maar mocht dit toch het geval zijn, dan kunnen werknemers die eruit moeten waarschijnlijk snel aan de slag bij concurrenten denkt FNV. "Bij andere bedrijven hebben ze wel de hoge inflatie gecompenseerd", zegt een woordvoerder.

Meer uit Financieel

TomTom breidt samenwerking met Microsoft uit in nieuwe deal

AMSTERDAM (ANP) - TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan meer producten van Microsoft. De Nederlandse navigatiedienstverlener heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse techconcern die loopt tot het einde van het decennium. Ook willen de bedrijven samen nieuwe innovaties op de markt brengen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

3 minuten geleden
Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

49 minuten geleden
Chinese economie groeit minder hard dan verwacht

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De economie van China is in het tweede kwartaal van 2024 minder hard gegroeid dan economen hadden verwacht. De op een na grootste economie van de wereld blijft kampen met een schuldencrisis in de vastgoedmarkt, een afzwakkende consumptie en vergrijzing van de bevolking. Ook de handelsspanningen met de Verenigde Staten en de Europese Unie, die de toegang van China tot belangrijke technologieën trachten te beperken en importtarieven heffen om hun markten te beschermen tegen goedkope, gesubsidieerde Chinese goederen, vertragen de groei.

58 minuten geleden
Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

15 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

18 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

20 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

22 uur geleden