Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geschorste landen Zimbabwe en Kenia gewoon in loting Afrika Cup

Geschorste landen Zimbabwe en Kenia gewoon in loting Afrika Cup

CAÏRO (ANP) - De geschorste landen Zimbabwe en Kenia doen dinsdag gewoon mee bij de loting voor het kwalificatietoernooi van de Afrika Cup in 2023. De Afrikaanse voetbalbond CAF gaat ervan uit dat de schorsingen zijn opgeheven voordat de eerste wedstrijden beginnen in juni.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft beide landen uitgesloten van competities en toernooien vanwege de overheidsinmenging in de voetbalbonden. Een overheidsinstantie van Zimbabwe ontsloeg het bestuur van de nationale voetbalbond omdat de bestuursleden bepaalde uitgaven van overheidsgelden niet konden verantwoorden. In Kenia ontbond het ministerie van Sport het bestuur van de nationale voetbalbond omdat voorzitter Nick Mwendwa is beschuldigd van fraude.

De CAF verwacht dat de FIFA de schorsingen half mei opheft. Als dat niet zo is, dan zullen Zimbabwe en Kenia alsnog worden uitgesloten van deelname aan de kwalificaties voor de Afrika Cup. In dat geval zullen er na de loting twee groepen zijn met drie in plaats van vier clubs, waarbij de beste twee zich plaatsen voor de eindronde in 2023 in Ivoorkust.

Meer uit Voetbal

Coach Jansen is trots op AZ na vier doelpunten tegen Gil Vicente

ALKMAAR (ANP) - Trainer Pascal Jansen heeft genoten van AZ tijdens het thuisduel met het Portugese Gil Vicente in de play-offs van de voorronden van de Conference League. "Ik ben best trots op ze", zei hij voor de camera van RTL 7. "Dit mogen we niet meer weggeven."

3 uur geleden
AZ is zo goed als zeker van plek in groepsfase Conference League

ALKMAAR (ANP) - AZ mag zich al een beetje opmaken voor een plaats in de groepsfase van de Conference League. De club uit Alkmaar won het thuisduel met het Portugese Gil Vicente in de play-offs van de voorronden met 4-0. De return is komende donderdag in Portugal.

4 uur geleden
FC Twente houdt schade bij Fiorentina (2-1) in play-offs beperkt

FLORENCE (ANP) - FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de play-offs van de Conference League tegen Fiorentina verloren. De Enschedeërs hielden de schade beperkt tot 2-1 en zijn daardoor nog kansrijk voor het bereiken van de groepsfase. De return in een volle Grolsch Veste is volgende week donderdag.

4 uur geleden
Verdediger Schuurs verlaat Ajax voor Torino

AMSTERDAM (ANP) - Perr Schuurs verlaat Ajax voor Torino. De Italiaanse club, uitkomend in de Serie A, betaalt 9 miljoen euro voor de centrale verdediger. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 11,3 miljoen euro, meldt de club uit Amsterdam.

6 uur geleden
FC Twente met Zerrouki tegen Fiorentina

FLORENCE (ANP) - FC Twente begint de uitwedstrijd tegen Fiorentina in de play-offs van de Conference League met Ramiz Zerrouki in de basis. De middenvelder viel zondag in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard geblesseerd uit. Zerrouki sloeg woensdag een deel van de groepstraining in het Stadio Artemio Franchi in Florence over, maar hij blijkt fit genoeg.

7 uur geleden
Verdediger Timber verlengt contract bij Ajax tot zomer van 2025

AMSTERDAM (ANP) - Jurriën Timber heeft zijn toekomst voorlopig aan Ajax verbonden. De verdediger heeft zijn contract opengebroken en met een jaar verlengd tot de zomer van 2025.

8 uur geleden
Bild: Ronaldo wil naar Borussia Dortmund

MANCHESTER (ANP) - Cristiano Ronaldo heeft zijn zinnen gezet op een vertrek van Manchester United naar Borussia Dortmund. Met dat nieuws komt de Duitse krant Bild.

9 uur geleden