Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax. Hij is met de raad van commissarissen van de Amsterdamse club overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur. In die functie werd hij begin deze maand geschorst.

Kroes begint als titulair technisch directeur omdat er nog een onderzoek naar hem loopt bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om mogelijk handelen met voorkennis in het aandeel Ajax. De rvc gaat de positie van Kroes als titulair technisch directeur heroverwegen als blijkt dat hij de regels van handel met voorwetenschap ernstig heeft overtreden.

Ajax laat in een persbericht weten dat het agendapunt om Kroes te ontslaan niet wordt behandeld op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders van 21 mei als er een definitief akkoord met Kroes is gesloten. De club uit Amsterdam bereikte een paar uur voor een ingelaste ledenvergadering met Kroes overeenstemming over een nieuwe functie. Voorzitter Michael van Praag zou de leden van Ajax donderdagavond bijpraten over het voornemen van de rvc om Kroes te ontslaan om zijn handel in voorkennis.

Reactie Van Praag

In de aanloop naar die vergadering kreeg Kroes veel steun van oud-spelers, supporters en de machtige bestuursraad van Ajax. Dat laatste orgaan vertegenwoordigt de leden van Ajax die in het bezit zijn van 73 procent van de aandelen van de club en de rvc naar huis kunnen sturen.

"Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en hebben veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax gesproken, onder meer met de bestuursraad en uiteraard met Alex zelf", reageert Van Praag in een persbericht. "Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd. De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid."

Kroes 'zeer blij'

"Ik ben zeer blij dat we een passende oplossing gevonden hebben", zegt Kroes, die na het gedwongen vertrek van Marc Overmars ook al in beeld was als technisch directeur van Ajax. "Dat we met elkaar het belang van Ajax en het voetbal voorop hebben gezet. De focus moet bij Ajax weer op het voetbal komen te liggen. Ik zie ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar ook met iedereen daaromheen te gaan bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden."

Meer uit Voetbal

Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

1 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

3 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

3 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

3 uur geleden
Malen draagt met treffer bij aan zege van tweede keus Dortmund

DORTMUND (ANP) - Donyell Malen heeft met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Borussia Dortmund op FC Augsburg (5-1). De aanvaller maakte de tweede treffer van zijn ploeg.

4 uur geleden
Arsenal verstevigt koppositie met thuiszege op Bournemouth

LONDEN (ANP) - Arsenal blijft voorlopig koploper in de Premier League. De club uit Londen, in 2004 voor het laatst kampioen, won ook het thuisduel met Bournemouth (3-0). Bukayo Saka benutte een strafschop en Leandro Trossard en Declan Rice troffen in de tweede helft doel.

6 uur geleden
Trainer Schmidt is niet beschikbaar voor Bayern München

LISSABON (ANP/DPA) - Roger Schmidt heeft geen interesse in de functie van hoofdtrainer van Bayern München. "Ik ben niet op de markt", vertelde de voormalig coach van PSV vlak voor de training van zijn huidige club Benfica aan verslaggevers. "Ik sta hier tot 2026 onder contract en wil niet eerder weg."

7 uur geleden