Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gerbrands: in 4 à 5 weken raken we alles kwijt

Gerbrands: in 4 à 5 weken raken we alles kwijt

EINDHOVEN (ANP) - Toon Gerbrands onderstreept dat het seizoen voor PSV zo goed als verloren is. Dat zei de algemeen directeur van de Eindhovense club, die ondanks de penibele situatie naar eigen zeggen de rust probeert te bewaren en aan de lange termijn denkt, in gesprek met FOX Sports.

"In vier tot vijf weken raken we alles kwijt. We stonden samen met Ajax bovenaan en ook in de Europa League waren we koploper", zegt Gerbrands. Sinds half oktober werd er in de competitie drie keer verloren en twee keer gelijkgespeeld.

"Het is een serie die niet past bij onze club. De eerlijkheid gebiedt te zeggen: wij staan op dit moment derde. Wij kijken naar plaats twee, wat goed is voor de voorrondes van de Champions League. We hebben zeven punten achterstand op AZ, dat het goed doet. AZ achterhalen is ons eerste doel. En dan hebben we nog de beker. Dat is de positie die op dit moment bij PSV past. Dat is ons nieuwe realisme geworden."

Grote zorgen

Gerbrands beseft dat er snel resultaten moeten volgen. "Wij maken ons grote zorgen. Maar we zijn niet wanhopig, want dat betekent opgeven", aldus Gerbrands. "We zitten in een heel lastige periode, we zitten in een dal als club. De druk van de buitenwereld is heel erg hoog. En het is niet altijd even prettig als je ziet wat wij af en toe op ons dak krijgen. Maar wij voelen de urgentie wel."

Zaterdag neemt PSV het thuis op tegen Fortuna Sittard. "Het is hopen dat je weer twee of drie keer wint. Dat je weer een beetje aan gaat haken en dat het leven weer wat leuker wordt", stelt de directeur. "Juist nu wordt gevraagd afstand te nemen van kortetermijndenken en goed om te gaan met de afrekencultuur die er is. We proberen bij elkaar te blijven, onze koers te varen en op die manier uit dit dal te klimmen."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden