Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gepromoveerd Almere City FC wil deze zomer stadion uitbreiden

Gepromoveerd Almere City FC wil deze zomer stadion uitbreiden

ALMERE (ANP) - Het zondag gepromoveerde Almere City FC is volop aan het werk om een Eredivisiewaardige club te worden. Daar hoort wat de club betreft ook een snelle uitbreiding van het stadion bij, maar daarvoor heeft de eerste Flevolandse club op het hoogste niveau de hulp van onder meer de gemeente nodig. "Zolang er niks in de infrastructuur rond ons stadion verandert, kunnen wij niet uitbreiden", laat een woordvoerder weten. "Mensen moeten wel goed naar het stadion kunnen komen."

Volgens de nummer 3 van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen is een uitbreiding van het Yanmar Stadion deze zomer niet onmogelijk. "Onze eigenaar (miljardair Lesley Bamberger) heeft een vooraanstaand vastgoedbedrijf, dus hier ligt wel zijn specialiteit. We doen het zo snel als het kan en zo langzaam als het moet. Logistiek gaat voor capaciteit." Het stadion in Almere heeft nu ruimte voor 4500 toeschouwers, ongeveer evenveel als het stadion van competitiegenoot Excelsior.

Hoe dan ook moet het stadion op enkele gebieden worden aangepakt om te voldoen aan Eredivisie-eisen. Er zijn onder meer een mixed zone, technologie voor de VAR en een persconferentiezaal nodig. "Komende weken hebben we hierover een aantal meetings met de KNVB, vervolgens gaan we hiermee deze zomer hard aan het werk."

Seizoenskaarten uitverkocht

Ook op het gebied van sponsoring hoopt Almere City FC, dat in de play-offs FC Emmen versloeg, nog een grote slag te slaan. "In alle contracten is wel een Eredivisieclausule opgenomen. Maar de vraag naar sponsoring en businessseats is explosief toegenomen. Het afgelopen seizoen hadden we per periode een verschillende hoofdsponsor, maar het is nog de vraag of we dat weer zo doen, of dat er een grote vis op ons afkomt", aldus de zegsman.

Over belangstelling heeft de club hoe dan ook niet te klagen, de eerste twee dagen na de historische promotie. "Alle 3000 seizoenskaarten zijn al uitverkocht, terwijl we er vorig jaar 1700 verkochten. En er is ook een explosie op onze socialmediakanalen en in de vraag naar merchandise." Op Instagram groeide de club de afgelopen dagen van 25.000 naar 30.000 volgers. Wat merchandise betreft, werd er al 15 procent verkocht van het totaal van vorig seizoen.

"Het was niet helemaal mogelijk om ons hierop voor te bereiden", zegt de woordvoerder. "Dat zijn we nu met kunst- en vliegwerk aan het doen. We moeten groter denken dan we tot nu toe gewend waren. Op de sjaals en petten zit nu een langere levertijd, maar richting het nieuwe seizoen zullen we helemaal zijn opgestart."

Meer uit Voetbal

Oekraïense voetballers vragen vlak voor EK aandacht voor oorlog

WIESBADEN (ANP/DPA) - Oekraïense voetballers hebben vlak voor de start van het EK aandacht gevraagd voor de oorlog in hun thuisland. In een video zeggen ze moeite te hebben om de focus alleen maar op voetbal te hebben.

16 minuten geleden
Verloren kwartfinale op WK tegen Argentinië knaagt nog aan Aké

WOLFSBURG (ANP) - De verloren kwartfinale op het WK tegen Argentinië van anderhalf jaar geleden, zit Nathan Aké nog steeds niet helemaal lekker. "Af en toe knaagt het nog wel", vertelt de Oranje-international in Wolfsburg, kort voor de start van het EK.

17 minuten geleden
Prijzenpakker Aké blijft zichzelf, ook als tweede aanvoerder Oranje

WOLFSBURG (ANP) - Zeven jaar na zijn debuut in het Nederlands elftal, is Nathan Aké uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationals. De 29-jarige verdediger, die met Manchester City prijs na prijs pakt en vorige maand voor het vierde jaar op rij de Engelse landstitel behaalde, vindt het nu tijd om op het EK in Duitsland ook met Oranje mee te doen om de eindzege.

18 minuten geleden
Gündogan waarschuwt voor onderschatten EK-tegenstander Schotland

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Aanvoerder Ilkay Gündogan van Duitsland waarschuwt voor onderschatting van de Schotten in de openingswedstrijd van het EK in eigen land. "Ik ken veel Schotse spelers uit de Premier League. Ze spelen op het hoogste niveau en hebben een heel ervaren as van het elftal", zei de 33-jarige voetballer van FC Barcelona, die lang voor Manchester City speelde. "Ze zullen heel moeilijk te verslaan zijn en we moeten ze zeker niet onderschatten."

9 uur geleden
Zirkzee voegt zich na reis vanuit VS bij Oranje in hotel

WOLFSBURG (ANP) - Joshua Zirkzee heeft zich bij Oranje gevoegd in het spelershotel in Wolfsburg. Op beelden die verspreid werden via de officiële kanalen van het Nederlands elftal is te zien dat de aanvaller van Bologna zijn ploeggenoten een hand geeft in de eetzaal.

10 uur geleden
Bondscoach Duitsland wil dat zijn spelers de druk omarmen

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland wil dat zijn spelers de druk die erbij komt als gastheer van het EK op een positieve manier gebruiken. Duitsland opent het EK vrijdagavond in München om 21.00 uur met de eerste groepswedstrijd tegen Schotland.

10 uur geleden
Bayer Leverkusen neemt García over van Girona

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft middenvelder Aleix García overgenomen van Girona. De 26-jarige Spanjaard heeft voor vijf jaar getekend bij de landskampioen van Duitsland. Bayer betaalt naar verluidt zo'n 18 miljoen euro aan de Spaanse club.

11 uur geleden