Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geplaagd vastgoedfonds Kaisa hard onderuit op beurs Hongkong

Geplaagd vastgoedfonds Kaisa hard onderuit op beurs Hongkong

HONGKONG (ANP) - Kaisa Group Holdings is maandag op beurs in Hongkong in waarde gekelderd nadat de handel in het aandeel na lange tijd weer werd hervat. De in opspraak geraakte Chinese vastgoedontwikkelaar bleef eerder in gebreke bij een rentebetaling van 400 miljoen dollar. Het bedrijf zelf zegt nog geen bericht te hebben ontvangen van obligatiehouders om de terugbetalingen te versnellen. Het aandeel verloor 14 procent.

Andere Chinese vastgoedfondsen stonden ook in de schijnwerpers door verschillende deals en vermeende steun vanuit Beijing. Het officiële China Securities Journal zei dat China grote particuliere en staatsbedrijven in de vastgoedsector aanspoort om vastgoedprojecten van in moeilijkheden verkerende ontwikkelaars over te nemen. Daarmee wil Beijing het risico beperken dat de toenemende schuldenportefeuille de economie zou doen ontsporen.

Vastgoedfonds Shimao Group verloor bijna 10 procent nadat het ermee had ingestemd om belangen in een project in Hongkong met verlies te verkopen. Sunac China deed op zijn beurt activa in Shanghai van de hand om aan cash te komen. Het aandeel noteerde dik 13 procent lager.

Virusvrees

Het sentiment op de Aziatische beurzen was negatief, mede ook door virusvrees. In Shanghai stond de belangrijkste graadmeter 0,7 procent lager. Ook de beperkte renteverlaging die de centrale bank doorvoerde, zorgde voor druk. Volgens analisten heeft die stap maar beperkt effect op de economie. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 1,7 procent.

In Japan verloor de Nikkei-index dik 2,2 procent. De Kospi in Seoul speelde 1,8 procent kwijt. De toenemende vrees voor de impact van de omikronvariant van het coronavirus op de economie maakte beleggers voorzichtig.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

22 minuten geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

4 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

21 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

21 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

23 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden