Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gepensioneerden vragen om crisiscompensatie

Gepensioneerden vragen om crisiscompensatie

AMSTERDAM (ANP) - Door de stevige impact van de coronacrisis op de economie liggen eind dit jaar ook kortingen op de pensioenen op de loer. Daarvoor waarschuwt de Koepel Gepensioneerden, die onder meer wijst op de vertraging bij de uitwerking van het pensioenstelsel en de gevolgen daarvan op de inkomens van senioren. Bij kortingen op de pensioenen is crisiscompensatie volgens de seniorenorganisatie op zijn plek.

De Koepel Gepensioneerden vraagt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) per brief voor overleg over compensatiemaatregelen bij eventuele kortingen. De organisatie vraagt daarbij extra aandacht voor de sociale en financiële gevolgen voor ouderen die succesvol behandeld zijn door het virus en na die behandeling nog langdurig of zelfs levenslang extra zorg nodig hebben.

De Nederlandse pensioenfondsen hebben de laatste weken flinke klappen gekregen door de wereldwijde angst voor het coronavirus. Door onrust op de financiële markten deden de fondsen minder goede zaken met hun beleggingen. Hun financiële positie is aanzienlijk verslechterd, waardoor de dreiging van kortingen groter is geworden. Ook de aanhoudende lage rente zit de pensioenfondsen dwars.

De Koepel Gepensioneerden vertegenwoordigt direct bijna 300.000 gepensioneerden en naar eigen zeggen indirect alle 3 miljoen gepensioneerden. Bij de organisatie zijn meer dan 150 organisaties aangesloten.

Meer uit Financieel

ASML, ASMI en Besi bij grotere verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijven ASML, ASMI en Besi hoorden dinsdag bij de grotere verliezers op de Amsterdamse beurs. Volgens persbureau Bloomberg blijft de Taiwanese chipfabrikant TSMC, een grote klant van de chipmachines van ASML, namelijk voorzichtig met zijn investeringen dit jaar. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Alle aandacht gaat nu uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve, die volgende week op het programma staan.

18 minuten geleden
IEA: energietoegang voor hele wereldbevolking lukt niet per 2030

PARIJS (ANP) - De wereld gaat er niet in slagen om iedere wereldburger tegen 2030 toegang te geven tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie. Dat oordeel velt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat keek naar de voortgang van dat ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Het tempo waarmee meer mensen toegang tot energie krijgen is de laatste jaren afgenomen.

20 minuten geleden
Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

1 uur geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

1 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

2 uur geleden
Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

3 uur geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

4 uur geleden