Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Georgië met oud-Ajacied Mikautadze naar EK in Duitsland

Georgië met oud-Ajacied Mikautadze naar EK in Duitsland

TBILISI (ANP) - Oud-Ajacied Georges Mikautadze gaat met Georgië mee naar het EK in Duitsland. De aanvaller maakt deel uit van de definitieve selectie van 26 man. Khvicha Kvaratskhelia van Napoli is de sterspeler van het team van de Franse coach Willy Sagnol.

Georgië, dat voor het eerst meedoet aan het EK, is ingedeeld in groep F met Turkije, Tsjechië en Portugal. Op 9 juni volgt eerst nog een oefenwedstrijd tegen Montenegro.

Ajax nam Mikautadze vorig jaar zomer voor 16 miljoen euro over van FC Metz. De Georgiër keerde in januari op huurbasis terug bij de Franse club, die een optie tot koop op hem heeft.

Meer uit Voetbal

Duitsland maakt tegen Schotten indruk op aanvoerder Van Dijk

HAMBURG (ANP) - Duitsland heeft met de ruime overwinning op Schotland (5-1) bij de start van het EK indruk gemaakt op Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. "Zij hebben veel spelers die het verschil kunnen maken. Duitsland heeft de lat met deze wedstrijd hoog gelegd. In maart verloren wij met 2-1 van ze in een oefenwedstrijd, toen zag je al dat ze op de goede weg waren", zei de centrale verdediger van Liverpool in het Volksparkstadion, waar Nederland zondag Polen treft in de eerste groepswedstrijd.

5 minuten geleden
Servische bondscoach diep onder de indruk van Bellingham

GELSENKIRCHEN (ANP/BELGA) - De Servische bondscoach Dragan Stojkovic weet welke speler van Engeland zondag op het EK vooral afgestopt moet worden. Hij roemde de 20-jarige Jude Bellingham, die nog niet zo lang geleden met Real Madrid de Champions League won.

9 minuten geleden
Koeman verwacht Brobbey terug voor duel met Fransen op EK

HAMBURG (ANP) - Brian Brobbey mist zondag het eerste duel van het Nederlands elftal met Polen op het EK. Maar bondscoach Ronald Koeman verwacht dat de spits komende vrijdag op tijd fit is voor de volgende wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk op de Europese eindronde.

51 minuten geleden
Effectief Spanje start EK met ruime zege op Kroatië

BERLIJN (ANP) - Een uiterst effectief Spanje heeft in de eerste groepswedstrijd op het EK voetbal een tik uitgedeeld aan Kroatië. In Berlijn werd het 3-0. Die stand stond al na 45 minuten op het bord. Groepsgenoten Italië en Albanië spelen om 21.00 uur tegen elkaar.

53 minuten geleden
Oranje-aanvoerder Van Dijk baalt van slechte grasmat in Hamburg

HAMBURG (ANP) - Virgil van Dijk baalt ervan dat de grasmat in het Volksparkstadion in Hamburg er niet best bij ligt. Dat zei de aanvoerder van het Nederlands elftal op een persconferentie, een dag voor de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen.

55 minuten geleden
Eriksen laat zich niet tegenhouden door incident op vorig EK

STUTTGART (ANP/DPA) - Christian Eriksen wil zich bij zijn terugkeer op een EK voetbal niet van de wijs laten brengen door het incident van drie jaar geleden. Toen kreeg de Deen in het groepsduel met Finland een hartstilstand en moest hij gereanimeerd worden. Hij leeft tegenwoordig met een inwendige defibrillator.

1 uur geleden
Aanvoerder Zielinski twijfelt niet aan zege van Polen op Oranje

HAMBURG (ANP) - Piotr Zielinski twijfelt niet aan een goede afloop van het eerste duel van Polen met het Nederlands elftal op het EK. "Wij gaan zeker winnen", zei op een afsluitende persconferentie voor de ontmoeting in het Volksparkstadion van Hamburg.

1 uur geleden