Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Generaals b.d. Van Uhm en De Kruif beginnen podcast over oorlog

Generaals b.d. Van Uhm en De Kruif beginnen podcast over oorlog

DEN HAAG (ANP) - Generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif beginnen een militaire podcast. In Veldheren praten de twee mannen over de vraag wat oorlog betekent. Elke week wordt één onderwerp speciaal uitgelicht, zoals loopgraven, het nut van F16's of de invloed van terrein en bodem op het slagveld.

De eerste aflevering van Veldheren wordt vrijdag op Spotify en Apple Podcast gelanceerd. Op 24 februari is het een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. De twee generaals buiten dienst zullen ook ingaan op wat er momenteel gebeurt op het slagveld in Oekraïne.

‘’De mens leert van de geschiedenis, maar de mens leert slecht", aldus Van Uhm. "Wij maken iedere keer weer dezelfde fouten en één daarvan heet oorlog." De gesprekken worden geleid door programmamaker Jos de Groot, die ook voor Pointer werkt.

Peter van Uhm (67) was tussen 2008 en 2012 Commandant der Strijdkrachten, de hoogste militair van Nederland en belangrijkste militair adviseur van de minister. Mart de Kruif (64) is voormalig luitenant-generaal van de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

4 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

6 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

6 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

6 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

9 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

13 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

16 uur geleden