
Gemiddeld 2,6 miljoen mensen keken naar aftrap Wie is de mol?
AMSTERDAM (ANP) - Gemiddeld ruim 2,6 miljoen mensen hebben zaterdagavond naar de eerste aflevering gekeken van de speciale jubileumreeks van Wie is de mol?. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).
Het gaat om precies te zijn om 2.665.000 mensen. SKO laat sinds enige tijd niet alleen het gemiddelde maar ook het totale aantal kijkers van een programma zien. Op deze aflevering van Wie is de Mol? stemden in totaal 3.393.000 kijkers af.
Te zien was dat tien oud-deelnemers weer op zoek gingen naar de saboteur. Het waren Tygo Gernandt, Nadja Hüpscher, Tina de Bruin, Ron Boszhard, Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie de Jager, Peggy Vrijens, Ellie Lust, Patrick Martens en Horace Cohen. Tina de Bruin viel als eerste af. Het extra seizoen is ter ere van het 20-jarig bestaan van het programma dat elk seizoen miljoenen kijkers trekt.
Vorige seizoen
Het vorige seizoen keken ruim 3,5 miljoen mensen naar de finale. Singer-songwriter Rob Dekay bleek die keer de mol. Acteur en presentator Buddy Vedder was de winnaar en ging naar huis met de pot van 13.400 euro. Het jubileumseizoen werd voor de coronacrisis al opgenomen in Toscane. Rik van de Westelaken presenteert ook nu het programma weer.
Ook deze keer kunnen kijkers na de uitzendingen op NPO 1 kijken naar het napraatprogramma Moltalk op NPO 3. Daar keken zaterdagavond gemiddeld 963.000 mensen naar. Nieuw dit jaar is een napraatprogramma met Lavezzi Rutjes. Hij is het 7-jarige zoontje van oud-voetballer Nathan Rutjes, die vorig seizoen meedeed aan het programma en het tot de finale schopte. Dat programma, Mollenstreken, is zondagavond te zien om 18.45 uur op NPO Zapp en het YouTube-kanaal van Zapp.
Meer uit Binnenland
DINTELOORD (ANP) - Bij Dinteloord is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen doordat de boot waarin het slachtoffer zat was omgeslagen. Naar twee andere opvarenden wordt nog "met man en macht gezocht", meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Over de identiteit van het overleden slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.
3 uur geledenDEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdag 73 klimaatdemonstranten opgepakt op de A12 in Den Haag. Ze gingen rond 12.00 uur de weg op en liepen onder meer door naar de tunnelbak. Onder de aangehouden personen zat ook een minderjarige, meldt de politie. Alle 73 zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM). Rond 15.30 uur was de weg weer open voor verkeer, aldus de politie.
3 uur geledenDEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.
5 uur geledenROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.
5 uur geledenUTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.
6 uur geledenDEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.
6 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - ING mag de rekening van de Stichting Najiba niet opzeggen, heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam dinsdag besloten. De stichting was de afgelopen tijd bezig met het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ING zou de rekening van de stichting eind oktober willen opzeggen, omdat die niet voldoet aan regels tegen witwassen en de financiering van terrorisme. Daarop stapte de stichting naar de rechter.
7 uur geleden