Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemengde opening op Wall Street

Gemengde opening op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag na opening een gemengd beeld zien. Beleggers op Wall Street verwerkten het nieuws van de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak en wachten af of de spanningen in het Midden-Oosten verder escaleren. Daarnaast kwam een beter dan verwacht banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een fractie lager op 28.570 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 3243 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 9079 punten.

De financiële markten lijken zich op te trekken aan de eerste reactie van president Donald Trump op de aanval. Die verklaarde op Twitter dat "alles goed is" na de Iraanse vergeldingsactie voor de moord op generaal Qassem Soleimani. Trump zal later op de dag bekendmaken of en welke stappen zijn land neemt tegen de aanval.

Boeing neergestort

Volgens ADP groeide de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in december met 202.000 banen, terwijl economen op een aanwas van 160.000 arbeidsplaatsen hadden gerekend. Ook werd de banengroei in november behoorlijk opwaarts bijgesteld. De cijfers lopen vooruit op het banenrapport van de overheid dat vrijdag verschijnt.

Bij de bedrijven staat vliegtuigmaker Boeing opnieuw in de belangstelling met een min van 1,7 procent. Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines stortte in Iran neer, waarbij alle 176 inzittenden omkwamen. De fabrikant maakte verder een opvallende draai in de kwestie rond de gewraakte 737 MAX-toestellen. Boeing adviseert nu wel uitgebreide pilotentraining voor het type, waarmee binnen een halfjaar twee grote crashes gebeurden. Aanvankelijk stelde het concern dat dit niet nodig zou zijn.

Corona-maker Constellation Brands opende de boeken en zag in zijn recente kwartaalresultaten aanleiding de winstprognose voor het gehele boekjaar te verhogen. Constellation profiteerde met een plus van 3,2 procent. Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance behaalde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst dan kenners hadden verwacht en daalde 5,3 procent.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

1 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

2 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

3 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

4 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

5 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

5 uur geleden