Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemengd beeld op Europese beurzen

Gemengd beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. De stemming bleef terughoudend door de vrees dat de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China zal verslechteren vanwege de steun van Washington aan de demonstranten in Hongkong. Ook ging de aandacht op deze zogenoemde Black Friday uit naar de start van het belangrijke feestdagenseizoen voor detailhandelsbedrijven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 599,24 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 884,77 punten. De beurs in Parijs bleef onveranderd en Londen daalde 0,2 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,1 procent na een onverwachte daling van de Duitse winkelverkopen in oktober. De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag een halve dag open.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos met een winst van ruim 1 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 0,6 procent. In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van 1,3 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse. Bouwer BAM ging aan kop met een plus van ruim 3 procent.

Samenwerking Ocado

Kardan verloor 2,9 procent op de lokale markt. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder heeft in de eerste negen maanden van het jaar het verlies fors zien oplopen. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel.

In Oslo zakte DNB ASA 5,7 procent. De Noorse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke witwaspraktijken bij de grootste bank van het land. De Britse onlinesupermarkt Ocado steeg 12 procent in Londen na de bekendmaking van een samenwerking met de Japanse retailer Aeon.

E.ON

In Frankfurt klom E.ON 1,5 procent na een handelsbericht. Het Duitse energiebedrijf is positiever gestemd over de winst die het dit jaar verwacht te halen. De onderneming profiteert naar eigen zeggen van de overname van Innogy.

De euro was 1,1003 dollar waard tegen 1,1007 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 58,04 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 63,46 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

46 minuten geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

8 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

10 uur geleden
Dow op Wall Street sluit voor het eerst boven de 40.000 punten

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex op Wall Street is vrijdag voor het eerst ooit boven de 40.000 punten gesloten. De graadmeter brak donderdag al voor het eerst in de geschiedenis door de 40.000 punten, maar sloot die dag nog onder dat niveau. Vrijdag ging de index vervolgens licht omhoog, waardoor aan het eind van de sessie een score van 40.003,59 punten op de borden stond.

11 uur geleden
Economen ING: nog te bezien of akkoord economie vooruit helpt

AMSTERDAM (ANP) - Economen van ING durven nog niet te zeggen of het nieuwe regeerakkoord in Den Haag goed of slecht is voor de Nederlandse economie. In een vrijdag verschenen rapport spreken experts van de bank van een "een duidelijke verandering in de richting van het economisch beleid". Maar "al met al valt het nog te bezien of de economische groei hierdoor hoger of lager zal uitvallen".

11 uur geleden
Aandeelhouders Boeing akkoord met megabeloning vertrekkend topman

ARLINGTON (ANP/AFP) - De aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben ingestemd met een beloningspakket van circa 33 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro) voor topman David Calhoun. Daardoor strijkt de vertrekkende Boeing-baas 45 procent meer op dan een jaar terug. Het gaat om de hoogste jaarbeloning ooit voor een Boeing-topman.

13 uur geleden
Brussel dreigt Microsoft te beboeten om niet leveren informatie

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Europese Commissie dreigt Microsoft te beboeten als het techconcern niet snel bepaalde documenten overhandigt voor een onderzoek naar de AI-gerelateerde risico's van zoekmachine Bing. In aanloop naar de Europese verkiezingen van juni is Brussel extra scherp op mogelijke beïnvloeding door kunstmatige intelligentie (AI).

14 uur geleden