Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemengd beeld in tariefwijziging energiebedrijf Greenchoice

Gemengd beeld in tariefwijziging energiebedrijf Greenchoice

ROTTERDAM (ANP) - Energiebedrijf Greenchoice past de variabele tarieven voor gas en stroom per 1 januari verschillend aan. Zo gaan klanten die het tarief betalen van voor 1 juli meer betalen, consumenten die vanaf oktober een tariefwijziging hebben gehad juist minder.

Klanten die het tarief van voor 1 juli betalen hebben volgens Greenchoice de afgelopen maanden nog een lager tarief betaald. Voor die groep stijgt het tarief nu. Wel zou de stijging beperkt blijven, omdat het energiebedrijf stroom en gas had ingekocht nadat de marktprijzen waren gedaald.

Daartegenover staan klanten, zowel consumenten als mkb’ers, die sinds oktober te maken hadden met een hogere energierekening. Voor die groep worden de tarieven naar beneden bijgesteld.

Slag om de arm

Verder houdt Greenchoice een slag om de arm. Weliswaar hebben de energieprijzen de afgelopen maanden een daling ingezet, dat is geen garantie voor de toekomst. Mochten de prijzen opnieuw flink gaan bewegen, dan is dat aanleiding om de tarieven weer aan te passen, aldus Greenchoice.

Ook gaat het energiebedrijf naar eigen zeggen vanaf volgend jaar een andere inkoopstrategie toepassen, door de inkoop van gas en elektriciteit minder ver vooruit te plannen. Daarmee zou Greenchoice het risico dat het bedrijf loopt bij inkoop tegen hoge prijzen, en het effect daarvan op klanten zo laag mogelijk houden.

Energiebedrijf Essent liet eerder weten de variabele tarieven voor stroom en gas per 1 januari fors te verhogen. Maar door het prijsplafond dat de overheid heeft vastgesteld zou de impact hiervan voor de meeste klanten beperkt blijven. Ook Vattenfall verhoogt de tarieven volgend jaar. De tariefwijziging van Eneco wordt volgende week verwacht.

Meer uit Financieel

Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiële schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

10 minuten geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

1 uur geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

2 uur geleden
Gerechtshof doet nog geen uitspraak in zaak chauffeurs Uber

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof Amsterdam doet dinsdag nog geen eindoordeel in de zaak over de zelfstandigheid van chauffeurs van Uber. Het gerechtshof meldt eerst vragen te stellen aan de Hoge Raad voordat het uitspraak doet. De vragen gaan over de rol van het ondernemerschap bij het beoordelen van een arbeidsrelatie en over de procedure die gevolgd moet worden om zo'n relatie voor een groep werkenden te kunnen vaststellen.

2 uur geleden
Amsterdamse beurs begint rustige ochtend met verlies

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies geopend. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws, maar verwerkten opmerkingen over het rentebeleid in de Verenigde Staten en Australië.

3 uur geleden
Bio-sector wil verplichte etikettering voor gmo van voedsel

EDE (ANP) - Biologische boeren en voedingswinkels willen dat op de etiketten in de supermarkt komt te staan of genetische technieken zijn toegepast bij de productie. Dinsdag neemt de Tweede Kamer 45.000 handtekeningen in ontvangst die zijn ingezameld met de petitie 'houd ons voedsel gentechvrij'. De petitie wordt onder andere ondersteund door brancheorganisatie Bionext en Greenpeace.

3 uur geleden
Beleggers zonder veel richtinggevend nieuws richting openingsbel

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen is het voor beleggers dinsdag richting zoeken na een ochtend zonder al te veel groot nieuws over beursfondsen. Op de handelsvloeren in Azië en Australië was het sentiment negatief na een nieuw rentebesluit van de Australische centrale bank.

4 uur geleden