Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeenten maken weer plaats voor Oekraïners

Gemeenten maken weer plaats voor Oekraïners

WOUDENBERG (ANP) - De Utrechtse gemeente Woudenberg huurt een voormalig winkelpand om daar vijftig tot zestig Oekraïense vluchtelingen onder te brengen. Voor een deel zijn dat Oekraïners die al in Woudenberg verbleven, maar er komen ook opvangplekken voor zo'n dertig nieuwe vluchtelingen. Woudenberg voldoet daarmee aan de dringende oproep van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) aan gemeenten om meer plek te maken voor Oekraïners, aangezien alle reguliere locaties vol zitten.

Het winkelpand aan de Middenstraat is volgens de gemeente nu nog niet geschikt voor bewoning. In november start een verbouwing, die in februari 2024 klaar moet zijn. De Oekraïense vluchtelingen kunnen dan een jaar in het pand blijven wonen. Daarna gaat de eigenaar er appartementen bouwen. Omwonenden krijgen woensdag meer informatie van de gemeente.

Ook in het Brabantse Cranendonck gaat een opvanglocatie open op een terrein aan de Polderstraat in Budel. Hier zijn zes tijdelijke woningen geplaatst voor gezinnen van maximaal vier personen. De eerste bewoners arriveren maandag. Ze krijgen ondersteuning van een team van de gemeente.

In de woningen komen onder meer vluchtelingen te wonen die nu in een andere opvanglocatie aan de Rubenslaan verblijven. Daardoor komen op die locatie ook kamers vrij. Op het terrein aan de Polderstraat zijn ook zes woningen neergezet voor inwoners van Cranendonck die dringend tijdelijke woonruimte nodig hebben.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden