Gemeente Zundert veilt voormalige camping Fort Oranje
ZUNDERT (ANP) - De voormalige camping Fort Oranje in het Brabantse Rijsbergen wordt woensdag geveild. De gemeente Zundert verkoopt het omstreden recreatiepark aan de hoogste bieder. Oud-eigenaren Cees en Jan Engel wilden het park ook verkopen, maar die eis werd door de rechter afgewezen.
De gemeente besloot in 2017 beslag te laten leggen op de camping en het beheer over te nemen van vader en zoon Engel. Al sinds 2010 legde de gemeente meerdere dwangsommen op aan de camping om brandgevaarlijke caravans en hennepkwekerijen. De politie registreerde honderden incidenten die grotendeels te maken hadden met diefstal, geweld, drugs, prostitutie en brand op Fort Oranje. De GGD concludeerde bovendien dat er sprake was van een ongezonde leefsituatie, in het bijzonder voor kinderen, door de slechte veiligheid en slechte hygiƫnische situatie op het recreatiepark.
Zundert wilde na de beslaglegging de kosten van het onderhoud van het park, geschat op zo'n 5 miljoen euro, verhalen op de familie Engel. Die weigerde te betalen, waarop de gemeente besloot de gemeente de grond te verkopen. Vader, in 2022 overleden, en zoon Engel probeerden dat meermaals tegen te houden. De familie wilde dat de rechter een einde zou maken aan het beslag van de gemeente op de grond. Dan zouden zij het terrein te koop kunnen aanbieden. De rechter ging daar niet in mee.
De veiling begint woensdagochtend om 09.30 uur en sluit dezelfde dag, meldt de gemeente. De gemeente zei eerder uit te kijken "naar een constructieve veiling, zodat de verkoop van het terrein zo snel mogelijk afgerond kan worden".
Meer uit Binnenland
DEN HAAG (ANP) - De inzamelingsactie voor de 8-jarige jongen die als enige van zijn gezin de explosies aan de Tarwekamp in Den Haag heeft overleefd, loopt verder op. De teller stond donderdagmiddag op ruim 70.000 euro, is te zien op gofundme.com.
6 minuten geledenBRUSSEL (ANP) - De NAVO-landen zouden zich moeten spiegelen aan de Koude Oorlog, toen "Europeanen veel meer dan 3 procent" van hun bruto binnenlands product (bbp) aan hun defensie besteedden, vindt NAVO-topman Mark Rutte. "De gevaren voor onze vrijheid en veiligheid zijn net zo groot - zo niet groter."
9 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Het noodbevel aan de Tarwekamp in Den Haag, waar zaterdagochtend vroeg onder meer vijf woningen instortten na explosies, wordt niet verlengd. Dat betekent dat het vanaf vrijdagochtend 09.00 uur niet meer van kracht is, meldde een woordvoerster van de gemeente donderdag.
24 minuten geledenLUXEMBURG (ANP) - Nederland mocht niet langer de tijd nemen voor beslissingen over asielaanvragen, volgt uit een belangrijk advies van de advocaat-generaal aan het Europees Hof van Justitie. Het verlengen van de zogeheten beslistermijn had alleen gemogen als er plotseling meer asielzoekers naar Nederland zouden zijn gekomen.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Op de plek waar afgelopen zaterdag vijf woningen instortten aan de Tarwekamp in Den Haag wordt nog altijd onderzoek gedaan door de politie. Zo lopen er achter de hekken met zwarte schermen nog mensen van de forensische opsporing rond. Een woordvoerder van de politie zegt dat niet bekend is hoelang het onderzoek nog duurt, maar dat het in elk geval donderdag nog verdergaat.
2 uur geledenTER APEL (ANP) - Het aantal asielzoekers dat bij het aanmeldcentrum in Ter Apel overnacht, loopt de laatste weken weer gestaag op. Waar halverwege november door opening van de grote opvangplek in Biddinghuizen nog 1537 bedden werden beslapen in het noorden, waren dat er in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag 1980. In het centrum mogen niet meer dan 2000 mensen verblijven, en dus dreigt voor het eerst de verhoogde boete van 50.000 euro voor het COA.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - De 31-jarige man uit Voorburg die om het leven kwam bij de explosies aan de Tarwekamp in Den Haag was daar op bezoek bij een vriendin. Dat meldt Namens de Familie. De bekende bij wie hij logeerde, heeft het overleefd en verblijft in een ziekenhuis. Zij is buiten levensgevaar.
4 uur geleden