Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Zundert nieuwe eigenaar gronden Fort Oranje

Gemeente Zundert nieuwe eigenaar gronden Fort Oranje

ZUNDERT (ANP) - Het hoogste bod op de veiling woensdag van de voormalige omstreden camping Fort Oranje is uitgebracht door de gemeente Zundert. Zundert staat daarom vanaf vrijdag ingeschreven in het kadaster als eigenaar van de gronden van Fort Oranje. Dat brengt de gemeente in een "optimale positie" om de regie te houden over het terrein. Dat meldt de gemeente.

Op de veiling, in opdracht van Zundert, bood de gemeente 6.450.000 euro. Door dat hoogste bod kan ze nu al haar mogelijkheden inzetten bij de selectie van een nieuwe eigenaar. Ook is uitgebreid onderzoek mogelijk naar eventuele strafbare feiten of overtredingen van een potentiële koper.

De veiling was openbaar en de gemeente voelde zich genoodzaakt mee te bieden. "Na jarenlange turbulente tijden en onzekere periodes, moesten wij wel het heft in eigen hand nemen om als overheid zelf te bepalen wie de eigenaar wordt. We zijn tevreden dat we nu de volledige regie hebben over de gronden. Met deze aankoop is een stap gezet richting een rustigere toekomst voor het terrein en de omgeving", aldus burgemeester Joyce Vermue.

Omstreden

De camping was omstreden. Sinds bijna vijftien jaar legde de gemeente dwangsommen op vanwege brandgevaarlijke caravans en hennepkwekerijen. Ook zijn honderden incidenten geregistreerd rond diefstal, geweld, drugs en prostitutie. De gemeente Zundert besloot in 2017 beslag te leggen op de camping van de oud-eigenaren, vader en zoon Cees en Jan Engel, en het beheer over te nemen. Na de beslaglegging wilde Zundert de kosten van het onderhoud, naar schatting 5 miljoen euro, verhalen op de familie Engel, maar die weigerde te betalen. Daarop besloot de gemeente tot verkoop van Fort Oranje.

Na de zomer bekijkt de gemeente wat er kan en moet gebeuren. Eigenaren van kavels en omwonenden krijgen een dezer dagen een uitleg. Fort Oranje ligt in het Brabantse Rijsbergen, dat valt onder de gemeente Zundert.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

9 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

16 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

16 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

17 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

17 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

20 uur geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

21 uur geleden