Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente weert media bij concert Lenny Kuhr in Stadskanaal

Gemeente weert media bij concert Lenny Kuhr in Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - Bij het concert van Lenny Kuhr in het Groningse Stadskanaal is dinsdagmiddag geen pers welkom. Burgemeester Klaas Sloots wil het "intieme karakter" van het concert behouden en denkt dat de aanwezigheid van journalisten dat zal verstoren, aldus een woordvoerder. Het management van Kuhr heeft echter geen probleem met de aanwezigheid van journalisten.

Een concert van de 74-jarige zangeres in Waalwijk werd zondag verstoord door pro-Palestijnse activisten. Stadskanaal heeft veiligheidsmaatregelen genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Noord-Brabantse stad. Eerder legde het theater de ticketverkoop voor het concert stil, in opdracht van de gemeente, politie en Openbaar Ministerie. Kuhr was geen voorstander van deze maatregel.

De mensen die al een kaartje hadden gekocht, konden het concert dat om 14.00 uur begon wel bijwonen. De zaal zit ongeveer half vol.

Aangifte

In het theater is extra beveiliging aanwezig. Bij de ingang staan beveiligers en tassen van sommige bezoekers werden gecheckt. Burgemeester Sloots verwelkomde iedereen bij binnenkomst en schudde aanwezigen de hand.

Buiten het theater is een demonstratievak ingericht. Een verslaggeefster van het ANP zag geen demonstranten. Wel waren er twee mensen die als steunbetuiging met Kuhr een Israëlische vlag toonden.

Vier pro-Palestijnse activisten liepen tijdens het concert in Waalwijk het podium op en riepen onder meer "from the river to the sea, Palestine will be free". Ook werd Kuhr uitgemaakt voor moordenaar en terrorist. De zangeres is joods en heeft kinderen en kleinkinderen die in Israël wonen. Haar kleinkinderen zijn daar dienstplichtig. Ze vertelde dat ze de verstoring van haar concert als antisemitisch heeft ervaren en heeft aangifte gedaan.

Meer uit Binnenland

Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

2 uur geleden
Groninger opgepakt om maken 'bangalijst' en intimideren advocaat

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Groningen is opgepakt voor het maken van een bangalijst. Hij deelde privégegevens en foto's van jonge vrouwen en plaatste daar seksuele berichten bij. Ook zou hij hebben geprobeerd een advocaat die slachtoffers bijstond onder druk te zetten, zodat zij haar werk zou stoppen.

2 uur geleden
Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

2 uur geleden
KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

2 uur geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

2 uur geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

3 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

4 uur geleden