Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente: rust in Doetinchem teruggekeerd na rellen bij stadion

Gemeente: rust in Doetinchem teruggekeerd na rellen bij stadion

DOETINCHEM (ANP) - De rust is in de nacht van woensdag op donderdag in Doetinchem teruggekeerd na de ongeregeldheden die kort na het mislopen van promotie door De Graafschap uitbraken bij stadion de Vijverberg. Dat laat een woordvoerder van de gemeente namens burgemeester Mark Boumans weten. De ME trad op nadat fans met zwaar knalvuurwerk gooiden en na de wedstrijd tegen Helmond Sport bleven hangen bij het stadion. Ook werden er in de buurt van het stadion vernielingen aangericht.

Enkele honderden fans van De Graafschap verzamelden zich tijdens het duel al achter een van de tribunes. Van buiten het stadion probeerden zij de ploeg tijdens de wedstrijd tegen Helmond Sport aan te moedigen met gezang en vuurwerk. Ze bekeken het duel via mobiele telefoons. De coronamaatregelen werden daarbij niet nageleefd. "Het is enorm teleurstellend dat fans ondanks herhaalde oproepen om weg te blijven, toch naar het stadion zijn gekomen. Dat heeft na afloop tot ongeregeldheden geleid", zegt de woordvoerder. Hij zegt nog geen zicht te hebben op wat er precies is gebeurd en verwacht daar donderdag in de loop van de dag meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Na afloop van de wedstrijd kwamen nog meer fans naar het stadion in de hoop dat De Graafschap zich zou verzekeren van promotie. Het bleef echter 0-0.

Het parkeerterrein voor de hoofdingang was afgesloten met een hek en stewards zagen erop toe dat de fans de hoofdingang niet konden bereiken.

Een uur na de wedstrijd leek de rust te zijn teruggekeerd, maar fans hielden zich op bij de spelersbussen, waar zij 'Forza De Graafschap' zongen om hun club bij te staan en zwaar vuurwerk en fakkels afstaken.

De spelersbus van Helmond Sport werd enige tijd opgehouden, maar kon uiteindelijk toch vertrekken. Medewerkers moesten voor hun eigen veiligheid binnen of rondom het stadion blijven.

Vorige week vrijdag ging het al mis bij de Vijverberg, waar onder meer een persfotograaf werd mishandeld.

Na het doelpuntloze gelijkspel moet De Graafschap de play-offs in om alsnog een plek in de Eredivisie te kunnen veiligstellen.

Meer uit Binnenland

Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

13 minuten geleden
Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

SOEST (ANP) - De brand die maandag rond middernacht woedde in het gemeentehuis in Soest is mogelijk aangestoken. De politie sluit dat niet uit na forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.

50 minuten geleden
Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

AMSTERDAM (ANP) - Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

1 uur geleden
Noodopvang kost COA dubbel zoveel geld als normale opvang

DEN HAAG (ANP) - Noodopvang voor asielzoekers kost Nederland twee keer zoveel geld als reguliere opvang. Dat concludeert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in het financiële eindrapport van 2022. Vorig jaar moest het COA door een chronisch tekort aan opvangplekken flink investeren in tijdelijke opvangplekken. Dat is terug te zien in de eindafrekening: de kosten voor asielopvang stegen van ongeveer 725 miljoen in 2021 naar ruim 1,5 miljard euro in 2022.

1 uur geleden
Openstelling Haringvlietbrug voor scheepvaart duurt nog maanden

UTRECHT (ANP) - De openstelling van de Haringvlietbrug voor schepen die 13 meter hoog of hoger zijn, duurt maanden langer dan Rijkswaterstaat voorzag. De brug zou dit najaar weer functioneren, maar de waterbeheerder denkt dat de openstelling nu pas op 29 maart volgend jaar plaatsheeft, net voordat het recreatieve vaarseizoen weer begint. De brug is al sinds 1 januari van dit jaar buiten gebruik voor de scheepvaart.

2 uur geleden
Nabestaanden noemen verdachte dubbele moord leugenaar

ZWOLLE (ANP) - Nabestaanden van de twee slachtoffers van de schietpartij in een McDonald's in Zwolle in maart 2022 hebben de verdachte en anderen gevraagd te stoppen met leugens over de familie. Volgens verdachte Veysel Ü. werd hij door de twee slachtoffers bedreigd en afgeperst. "Stop met deze valse beschuldigingen", zei de zoon van een van de slachtoffers dinsdag in de rechtbank.

2 uur geleden
Vermiste man Den Haag mogelijk ontvoerd

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds zondagochtend wordt vermist, is mogelijk ontvoerd. Dat meldt de politie dinsdag. Het onderzoeksteam "houdt er sterk rekening mee dat hij tegen zijn wil ergens wordt vastgehouden".

3 uur geleden