Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Rotterdam: Stadhuisplein vol fans, kom er niet meer heen

Gemeente Rotterdam: Stadhuisplein vol fans, kom er niet meer heen

ROTTERDAM (ANP) - Het Stadhuisplein in Rotterdam is zondagmiddag helemaal vol met mensen die hopen Feyenoord kampioen te zien worden. De gemeente roept mensen op daar niet meer naartoe te komen om naar de wedstrijd Feyenoord - Go Ahead Eagles te kijken.

"Wil je de kampioenswedstrijd van Feyenoord met anderen bekijken? Ga dan naar een andere horecagelegenheid in de stad. Geniet van de wedstrijd", aldus de gemeente.

Het plein is ingericht als evenementenlocatie. Daar kunnen 7500 bezoekers terecht en die stonden er voor aanvang van het duel al, laat een woordvoerster weten. Ook op de Binnenrotte en het Willemsplein volgen duizenden mensen de wedstrijd.

Gemoedelijke sfeer

Voor de hekken waarmee het Stadhuisplein is afgesloten hadden zich voorafgaand aan de wedstrijd honderden mensen verzameld. Velen droegen een Feyenoordshirt of een sjaal van hun club. Sommigen zaten op de grond en genoten van een drankje. De sfeer was gemoedelijk, de politie was ook aanwezig.

Bij aanvang van de wedstrijd regende het rode en witte papieren snippers en werden rode en groene fakkels en ander vuurwerk afgestoken op het afgeladen Stadhuisplein. De fans volgen op verschillende grote schermen de wedstrijd.

Meer uit Binnenland

VluchtelingenWerk: nieuw kabinet ontwricht asielsysteem

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe kabinet "ontwricht willens en wetens het asielsysteem". Dat stelt VluchtelingenWerk Nederland in reactie op de aangekondigde asielmaatregelen zoals die donderdag zijn gepresenteerd door de formerende partijen. "Deze maatregelen zijn niet alleen vaak ongefundeerd en contraproductief. Ze ontwrichten het asielsysteem en zijn bedoeld om vluchtelingen het zo onaangenaam mogelijk te maken in Nederland" zegt Frank Candel, voorzitter van VluchtelingenWerk Nederland.

8 minuten geleden
Woonbond: huurders en woningzoekenden niet geholpen met akkoord 

AMSTERDAM (ANP) - De Woonbond ziet in het coalitieakkoord "veel te weinig ambitie om de wooncrisis aan te pakken". Dat laat de belangenvereniging van huurders in een reactie weten.

8 minuten geleden
Waterschappen blij met aandacht voor veilige dijken en zoet water

DEN HAAG (ANP) - De waterschappen zijn blij dat in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB aandacht is voor de veiligheid van dijken en de beschikbaarheid van zoet water. In de paragraaf over klimaatverandering staat onder meer dat het Hoogwaterbeschermingsprogramma wordt "herijkt", om ervoor te zorgen dat de dijken ook in de toekomst voldoende en tijdige bescherming bieden.

14 minuten geleden
Strafrechtadvocaten noemen strenger straffen niet de oplossing

AMSTERDAM (ANP) - "Strenger straffen is in veel gevallen niet de oplossing. Voorkomen van criminaliteit zou voorop moeten staan." Dit zegt voorzitter Dennis Wolters van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) over het coalitieakkoord. Daarin staat dat de partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumstraffen in bijvoorbeeld het jeugdstrafrecht willen verhogen.

18 minuten geleden
VNO-NCW en MKB-Nederland: terecht aandacht ondernemers in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Het is terecht dat het hoofdlijnenakkoord aandacht besteedt aan ondernemerschap en het verdienvermogen van bedrijven, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. De organisaties zijn ook blij met onder meer de nadruk op stabiel beleid en sommige belastingplannen. "Alleen zo creëren we stabiliteit en zekerheid die ondernemers nodig hebben om te kunnen investeren in de grote opgaven."

24 minuten geleden
Reiskoepel ANVR 'niet ontevreden' over hoofdlijnenakkoord

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR is "helemaal niet ontevreden" over het hoofdlijnenakkoord op het gebied van de luchtvaart en vliegreizen. "Het is zeker werkbaar", zegt Frank Oostdam, directeur van de organisatie. Hij is ook blij dat het netwerk van bestemmingen behouden blijft.

33 minuten geleden
Vissers 'hoopvol gestemd' over plannen nieuwe kabinet

URK (ANP) - De Nederlandse vissers zijn "hoopvol gestemd" over de plannen die het nieuwe kabinet heeft met de visserij. Zowel VisNed als de Nederlandse Vissersbond is zeer te spreken over het nieuwe coalitieakkoord.

44 minuten geleden