Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente legt Claessen Tankcleaning Venlo stil na blauwzuurlek

Gemeente legt Claessen Tankcleaning Venlo stil na blauwzuurlek

VENLO (ANP) - De gemeente Venlo heeft het bedrijf Claessen Tankcleaning deels stilgelegd na een blauwzuurlekkage zondagavond. Dat blauwzuurlek deed zich voor in de waterzuiveringsinstallatie. Het hele bedrijfsproces rond die installatie is nu stilgelegd, zei een woordvoerster van de gemeente Venlo. Aanvankelijk liet de gemeente weten dat het hele bedrijf zou zijn stilgelegd, maar later maandagmiddag nuanceerde de woordvoerster deze uitspraak.

Volgens haar kan het bedrijf nog wel even vooruit met het reinigen van tankwagens. Het afvalwater kan nog enkele dagen in buffers worden opgevangen, maar daarna niet verder worden geleid naar de afvalzuivering. Als de buffers vol zijn, mogen er geen tankwagens meer schoon worden gemaakt.

De stillegging duurt tot de oorzaak van het blauwzuurlek is vastgesteld, en het bedrijf een plan van aanpak heeft opgesteld om herhaling te voorkomen.

Benzeen

De lekkage was zondagavond geconstateerd door de brandweer, en stopte nadat een van de installaties was stilgelegd. Tijdens de lekkage waren geen mensen aan het werk in het bedrijf.

Het bedrijf haalde eerder het nieuws in augustus 2023 toen Venlo ingreep omdat het zich niet zou houden aan vergunningvoorschriften bij de schoonmaak van tankwagens met het kankerverwekkende benzeen. Venlo legde het bedrijf toen gedeeltelijk stil. Begin oktober dreigde het bedrijf ermee Venlo voor de rechter te dagen, maar een kort geding hierover werd op het laatste moment ingetrokken. Na enkele hercontroles bleek alles weer op orde en mocht het bedrijf doorgaan met de benzeenreiniging.

Claessen Tankcleaning was maandagmiddag voor het ANP niet direct bereikbaar voor een reactie.

Meer uit Financieel

Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

22 minuten geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

14 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

14 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

16 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

17 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

17 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

23 uur geleden