Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Haarlem sluit horecazaak die deuren openhield

Gemeente Haarlem sluit horecazaak die deuren openhield

HAARLEM (ANP) - Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft de Stella-Maris Bar & Lounge aan de Kleine Houtweg voor drie maanden gesloten omdat het horecabedrijf in strijd met de coronaregels open was. De gemeente Haarlem meldt in een persbericht dat de eigenaar niet wilde meewerken aan de controle door toezichthouders. Ook zou de eigenaar zich dreigend richting toezichthouders hebben opgesteld.

Toezichthouders voerden dinsdag een controle uit bij de horecazaak. Volgens de gemeente waren er toen dertig tot veertig bezoekers binnen en bedreigde de eigenaar een toezichthouder. Ook is een toezichthouder mishandeld door een van de bezoekers. Zij is later op de avond in het ziekenhuis behandeld voor de verwondingen die ze daarbij opliep.

"Het is onaanvaardbaar dat de horecazaak open was, zeker gezien het risico op coronabesmetting", zegt Wienen. "Het is van het grootste belang dat de regels, om het risico op verdere besmettingen te beperken, worden nageleefd. Dat een toezichthouder door de eigenaar is bedreigd en dat een toezichthouder gewond is geraakt, maakt de situatie nog ernstiger."

De eigenaar van de horecazaak was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Meer uit Binnenland

Lading met Peruaanse avocado's bevat 130 kilo cocaïne

ROTTERDAM (ANP) - Tijdens een douanecontrole in Rotterdam is een partij van 130 kilo cocaïne gevonden die was verstopt in een container met avocado's. De container was afkomstig uit Peru, meldt het Openbaar Ministerie.

6 minuten geleden
OM eist weer levenslang voor moord op moeder, vrouw en kinderen

DEN BOSCH (ANP) - Ook in hoger beroep is dinsdag levenslang geëist tegen Onur K. (36) uit Etten-Leur. Hij wordt verdacht van het wurgen van zijn vrouw (31), zijn moeder (65) en zijn twee kinderen (2 en 6) in maart 2020.

22 minuten geleden
ANWB verwacht dit weekend drukte door Duitsers en zomers weer

DEN HAAG (ANP) - De ANWB verwacht dit weekend extra drukte op de weg door Duitse toeristen. Vanwege een feestdag in het land brengen veel Duitsers een lang weekend in Nederland door. Al vanaf donderdagochtend kunnen er files ontstaan. Ook het zomerse weer en evenementen zullen vanaf vrijdag voor drukte op de weg zorgen.

31 minuten geleden
Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

42 minuten geleden
Huidige ov-chipkaart blijft zeker tot 2025 in gebruik

DEN HAAG (ANP) - De huidige ov-chipkaart kan naar verwachting in ieder geval tot 2025 gebruikt worden, laat staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) weten in een Kamerbrief. De opvolger van de ov-chipkaart, de ov-pas, wordt waarschijnlijk volgend jaar in stappen ingevoerd.

2 uur geleden
Lichaam gevonden in Elst is van 57-jarige vermiste man

ELST (ANP) - Het lichaam dat op 23 mei werd gevonden in een woning aan het Colosseum in Elst is van de 57-jarige vermiste bewoner, bevestigt de politie dinsdag berichtgeving van De Gelderlander. De man was sinds september vorig jaar zoek. Vorige maand werd een 56-jarige vrouw uit diezelfde Gelderse plaats opgepakt. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn overlijden en misbruik van zijn persoonsgegevens. Ze zit nog vast.

2 uur geleden
Rechter: beste bescherming tegen wolvenaanval nog onduidelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is op dit moment niet duidelijk wat de beste manier is om vee te beschermen tegen wolvenaanvallen. Het plaatsen van een wolfwerend raster gebeurt het meest, maar het is onder andere ook mogelijk een kuddewaakhond in te schakelen of licht en geluid te gebruiken. Er zijn geen concrete regels of voorschriften. Een veehouder die geprobeerd heeft om zijn vee te beschermen, kan het niet verweten worden als de genomen maatregelen niet hebben gewerkt.

2 uur geleden