Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Haarlem sluit horecazaak die deuren openhield

Gemeente Haarlem sluit horecazaak die deuren openhield

HAARLEM (ANP) - Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft de Stella-Maris Bar & Lounge aan de Kleine Houtweg voor drie maanden gesloten omdat het horecabedrijf in strijd met de coronaregels open was. De gemeente Haarlem meldt in een persbericht dat de eigenaar niet wilde meewerken aan de controle door toezichthouders. Ook zou de eigenaar zich dreigend richting toezichthouders hebben opgesteld.

Toezichthouders voerden dinsdag een controle uit bij de horecazaak. Volgens de gemeente waren er toen dertig tot veertig bezoekers binnen en bedreigde de eigenaar een toezichthouder. Ook is een toezichthouder mishandeld door een van de bezoekers. Zij is later op de avond in het ziekenhuis behandeld voor de verwondingen die ze daarbij opliep.

"Het is onaanvaardbaar dat de horecazaak open was, zeker gezien het risico op coronabesmetting", zegt Wienen. "Het is van het grootste belang dat de regels, om het risico op verdere besmettingen te beperken, worden nageleefd. Dat een toezichthouder door de eigenaar is bedreigd en dat een toezichthouder gewond is geraakt, maakt de situatie nog ernstiger."

De eigenaar van de horecazaak was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Meer uit Binnenland

Journalisten publieke omroep Italië staken tegen inmenging

ROME (ANP/DPA/AFP) - Journalisten van de Italiaanse publieke omroep RAI staken uit protest tegen inmenging door de uiterste rechtse regering van Giorgia Meloni. Ook zijn ze boos over bezuinigingen. Ze hebben voor 24 uur het werk neergelegd.

14 minuten geleden
Eis bijna 30 jaar cel tegen vermeende opdrachtgever vergismoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag een celstraf van 29 jaar en negen maanden geëist tegen de vermeende opdrachtgever van de moord waarbij de Amsterdamse dj Djordy Latumahina per ongeluk werd doodgeschoten. Noureddine H. (43) is de laatste verdachte die terechtstaat voor de dodelijke schietpartij aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West, op 8 oktober 2016.

1 uur geleden
Raad van State: twijfels bij langere beslistijd toeslagenherstel

DEN HAAG (ANP) - Het fors oprekken van beslistermijnen bij het rechtzetten van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is "juridisch kwetsbaar", waarschuwt de Raad van State. Mogelijk komt daardoor het grondwettelijk recht op een eerlijk proces binnen een redelijke termijn in het gedrang.

1 uur geleden
4 meicomités zien rustigere herdenkingen door regen

DEN HAAG (ANP) - Ook op andere plaatsen in het land was het zaterdag tijdens de dodenherdenking wat rustiger dan gebruikelijk, net als bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Tegen het ANP zeggen verschillende lokale comités dat de mindere belangstelling waarschijnlijk te maken had met het weer.

2 uur geleden
OM in beroep tegen vrijspraak militair van groepsbelediging Joden

ARNHEM (ANP) - Het OM gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem, die eind vorige maand een 25-jarige militair vrijsprak van groepsbelediging van Joden. Justitie is van mening dat de uitlatingen van de man "wel degelijk strafbaar zijn".

2 uur geleden
Hoger beroep Pegida-voorman uitgesteld

DEN HAAG (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de strafzaak tegen Edwin Wagensveld is uitgesteld. De Pegida-voorman had laten weten niet te verschijnen bij de zitting, omdat hij daarvan te laat op de hoogte zou zijn gebracht. Dat is volgens het gerechtshof niet het geval. Toch besloot de rechter om de zaak uit te stellen tot 24 juli.

3 uur geleden
31.000 kentekenhouders kregen minstens 10 verkeersboetes

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 31.000 kentekenhouders kregen vorig jaar tien of meer verkeersboetes, dat meldt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) maandag na een beroep op de Wet Open Overheid door BNR. De voorgaande twee jaren schommelde dit aantal ook al rond de 30.000.

4 uur geleden