Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente: diepgaand onderzoek naar brand aanmaakblokjesfabriek

Gemeente: diepgaand onderzoek naar brand aanmaakblokjesfabriek

OISTERWIJK (ANP) - De gemeente Oisterwijk (Noord-Brabant) gaat "diepgaand onderzoek" doen naar de zeer grote brand die maandag woedt bij een aanmaakblokjesfabriek aan De Nedervonder in die gemeente. Burgemeester Hans Janssen is er niet bang voor om "afhankelijk van de resultaten van het onderzoek vergaande stappen te zetten in het kader van de vergunningverlening", laat hij weten. De fabriek kan de vergunningen kwijtraken. Het is niet de eerste keer dat er brand is bij de fabriek.

Vanwege de brand is een aantal straten in Oisterwijk afgesloten. Dat is nodig omdat de brandweer slangen heeft uitgerold om bluswater uit watergangen te halen. Er ligt ook een slang over het spoor en mede daarom rijden de treinen tussen Tilburg en Boxtel niet.

Maandagochtend liet de brandweer al een NL Alert uitgaan om mensen te waarschuwen dat zij ramen en deuren moesten sluiten en mechanische ventilatie moesten uitschakelen. In de omgeving van de brandende fabriek komen veel asdeeltjes neer. Die zijn volgens de brandweer niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. De as kan opgenomen worden met een vochtige doek, die daarna weggegooid moet worden, is het advies van de brandweer.

Vier keer brand

De brand brak uit in de nacht van zondag op maandag en werd geblust door de aanwezige blusinstallatie met schuim. Maandagochtend laaide de brand echter weer op. De brandweer verwacht nog zeker uren bezig te zijn met het bestrijden van de brand, die woedt in een grote loods. Bij de brand komt zeer veel rook vrij. Het vuur is moeilijk te bestrijden, omdat er veel brandbaar materiaal in de loods ligt. Het pand kan vrijwel zeker als verloren worden beschouwd.

In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit in de Fire-Up-fabriek, bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio berichtgeving door Omroep Brabant. Toen zouden blokjes mogelijk zijn gaan broeien en ontvlammen. De brandweer sprak destijds zijn zorgen uit over de situatie bij de fabriek.

De oorzaak van de brand maandag is nog niet duidelijk.

Meer uit Binnenland

Zondag trekken opnieuw fikse onweersbuien over het land

DE BILT (ANP) - Na een enigszins droge onderbreking op zaterdag, moeten we zondag opnieuw rekening houden met fikse buien. Volgens Weeronline staan stevige regen- en onweersbuien op het programma. De dag begint droog, met temperaturen tot wel 23 graden, maar het weerbeeld kan vanaf de middag flink omslaan.

1 uur geleden
19-jarige gewond door steekpartij Dinxperlo, 17-jarige opgepakt

DINXPERLO (ANP) - Bij een steekincident in de Gelderse plaats Dinxperlo is een 19-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De politie bevestigt berichtgeving hierover door De Gelderlander. Het incident gebeurde in de Emmastraat rond 02.30 uur.

2 uur geleden
Overlast door regen in West-Brabant, water stroomt naar binnen

BREDA (ANP) - Op meerdere plekken in Noord-Brabant leidt de hevige regenval van afgelopen nacht zaterdagochtend tot wateroverlast. In de West-Brabantse plaatsen Kruisland, Halsteren, Steenbergen en Wouw, vlak bij de grens met Zeeland, staan straten blank en stroomt het water bij mensen naar binnen, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer en betrokken gemeenten laten de rioleringspompen "op volle toeren draaien" om het water zo snel mogelijk weg te krijgen.

3 uur geleden
Code geel niet langer van kracht

DEN HAAG (ANP) - De code geel die vrijdagavond voor een groot gedeelte van het land werd afgegeven om langdurige regen en onweer is niet langer van kracht. Rond middernacht gold in het hele land weer code groen. De regen zorgde er vrijdagmiddag al vroeg voor dat het flink druk was op de Nederlandse wegen. Rond 16.00 uur telde de ANWB op de A- en N-wegen al ruim 140 files met een totale lengte van meer dan 800 kilometer.

5 uur geleden
Youp van 't Hek speelt allerlaatste voorstelling

AMSTERDAM (ANP) - Youp van 't Hek speelt zaterdagavond zijn laatste voorstelling. De 70-jarige cabaretier sluit dan zijn afscheidstournee De Laatste Ronde af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het is die avond de 276e keer dat de komiek solo op het podium van Carré staat.

8 uur geleden
Brand bij loods met vrachtwagens in Terneuzen geblust

TERNEUZEN (ANP) - De brand bij een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen, waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrijkwam, is geblust. Rond 01.55 uur werd het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

10 uur geleden
Veel rook door brand in loods met vrachtwagens in Terneuzen

TERNEUZEN (ANP) - Bij een brand in een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen komt in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrij, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

11 uur geleden