Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Arnhem: kom niet meer naar demonstratie Markt

Gemeente Arnhem: kom niet meer naar demonstratie Markt

ARNHEM (ANP) - De gemeente Arnhem roept mensen op weg te blijven van de Markt in het centrum, omdat het maximale aantal deelnemers aan een demonstratie daar is bereikt. Bij deze demonstratie van een groep die zich 'Weg met dit kabinet' noemt, zijn maximaal vijfhonderd mensen welkom.

De sfeer is kalm, zo omschrijft een woordvoerster van de gemeente de situatie. De politie heeft hekken om het plein geplaatst. Of er nog veel mensen in het centrum aanwezig zijn die naar de demonstratie wilden komen, kan de woordvoerster niet zeggen.

Op een podium op het plein worden toespraken tegen het beleid van het kabinet gehouden. Het gaat onder meer over de aardbevingen in Groningen, de stikstofproblematiek en ook de coronamaatregelen. Veel demonstranten dragen een gele paraplu, een symbool dat ook bij eerdere protesten tegen het coronabeleid werd gebruikt. Ook dragen mensen verschillende protestborden, zoals een bord met het gezicht van premier Mark Rutte, begeleid door de tekst 'Niet mijn premier'. Op een spandoek staat de tekst 'MKB & Horeca kapot #klaarmetrutte'.

Noodverordening

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem vaardigde eerder op de dag een noodverordening uit tot 22.00 uur, vanwege de vrees voor ernstige verstoring van de openbare orde op verschillende plekken in de stad. De gemeente heeft aanwijzingen dat voetbalsupporters van de harde kern van FC Twente en NEC naar Arnhem willen komen voor een treffen met de harde kern van Vitesse. Ook blijkt uit berichten op sociale media dat een groot aantal van zogenoemde Defend-groepen naar Arnhem wil komen.

Volgens een woordvoerder van de politie waren er 's middags geen aanwijzingen voor de aanwezigheid van de voetbalsupporters of de Defend-groepen in de stad.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

3 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

5 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

5 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

7 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

7 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

7 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

8 uur geleden