Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Amsterdam wil afvalpunten van AEB overnemen

Gemeente Amsterdam wil afvalpunten van AEB overnemen

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil per 1 oktober de afvalpunten overnemen van het Afval Energie Bedrijf (AEB). Dat afvalbedrijf, waarvan de gemeente de enige aandeelhouder is, wordt grotendeels verkocht. Het stadsbestuur vindt dat de afvalpunten bij de gemeente moeten worden ondergebracht.

Het voorstel moet na het zomerreces nog in de gemeenteraad worden besproken. Voor de overname van de activa van de recyclepunten is bijna 1,5 miljoen euro nodig. De activa bestaan volgens de gemeente uit "diverse opstallen en andere toebehoren van de recyclepunten".

Op de zes afvalpunten in de stad kunnen Amsterdammers gratis hun grofvuil, klein chemisch afval en spullen voor de kringloop kwijt. Amsterdammers moeten hun afval daar gegarandeerd gratis kunnen wegbrengen, vindt de gemeente. Met de overname van de afvalpunten komen er 55 medewerkers in dienst bij de gemeente.

Goed overleg

"De overname is in goed overleg met AEB geregeld. Voor de bewoners verandert er niets en het AEB kan zich volledig richten op het op orde brengen van de installaties en de organisatie", stelt de gemeente. Al het personeel, materieel, contracten en de maatschappelijke verplichtingen worden overgenomen en de dienstverlening kan daarom gewoon doorlopen.

Vorige week werd bekend dat de vuilverbrander van de gemeente een financiële injectie krijgt van 36 miljoen euro. Het bedrijf heeft twee slechte jaren met flinke verliezen achter de rug. Om meer geld in het laatje te brengen, wil AEB de nieuwe biomassacentrale die het bedrijf liet bouwen (voor ruim 60 miljoen euro) van de hand doen. Ook staat het bedrijf als geheel te koop.

Meer uit Binnenland

Ali B hoort strafeis in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B hoort donderdag in de rechtbank van Haarlem welke straf het Openbaar Ministerie in de zedenzaak tegen hem eist. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen.

19 minuten geleden
PBL: coalitie kijkt vooral naar 'hier en nu', minder naar toekomst

DEN HAAG (ANP) - In het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie wordt veel naar het "hier en nu" gekeken en minder naar de toekomst en de rest van de wereld. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een reflectie op het door de PVV, VVD, NSC en BBB gesloten akkoord.

4 uur geleden
Oorlog Oekraïne leidt volgens rapport tot miljarden klimaatschade

DEN HAAG (ANP) - De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen levens en infrastructuur, maar veroorzaakt volgens een donderdag verschenen rapport ook grote klimaatschade. Een groep onderzoekers heeft met steun van de Oekraïense overheid een poging gedaan de totale CO2-uitstoot te berekenen die het gevolg is van twee jaar strijd. Ze komen uit op grofweg 175 miljoen ton. Dat is een zesde meer dan heel Nederland vorig jaar uitstootte.

4 uur geleden
Twee mensen naar ziekenhuis na woningbrand in Enschede

ENSCHEDE (ANP) - Door een woningbrand in Enschede zijn twee mensen gewond geraakt. Ook een kat is uit de woning gehaald en wordt verzorgd door de dierenambulance, meldt de brandweer.

7 uur geleden
Onderzoek: kwart agenten zegt bedreigd te zijn door criminelen

DEN HAAG (ANP) - Een kwart van de agenten op straat en rechercheurs zegt te maken te hebben gehad met bedreiging door criminelen. Dat komt naar voren uit een onderzoek onder ruim zeshonderd politiemedewerkers in opdracht van de Politieacademie.

9 uur geleden
Freek de Jonge geopereerd vanwege kanker, kreeg recent black-out

AMSTERDAM (ANP) - Freek de Jonge werd vorig jaar ernstig ziek. Bij de cabaretier, die in augustus 80 jaar wordt, werd kanker vastgesteld. De Jonge vertelde daarover woensdagavond in het televisieprogramma Over Leven van omroep Human.

9 uur geleden
Redactie BOOS weerspreekt uitlatingen Ali B tijdens rechtszaak

AMSTERDAM (ANP) - De redactie van het programma BOOS van Tim Hofman heeft woensdagavond op Instagram gereageerd op een aantal uitspraken die Ali B woensdag tijdens zijn rechtszaak deed. De uitspraken gingen over de uitzending van BOOS over de misstanden bij het RTL-programma The Voice of Holland, waar Ali B jurylid was.

10 uur geleden