Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gelijkspel Klinsmann in eerste duel als bondscoach Zuid-Korea

Gelijkspel Klinsmann in eerste duel als bondscoach Zuid-Korea

ULSAN (ANP) - Jürgen Klinsmann is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het voetbalelftal van Zuid-Korea in winst om te zetten. De Aziatische ploeg bleef in de stad Ulsan steken op een 2-2-gelijkspel in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Colombia.

De Zuid-Koreaanse ster Heung-Min Son van Tottenham Hotspur bezorgde de thuisploeg een voorsprong van 2-0 met twee treffers in de eerste helft. Colombia trok vlak na rust de stand weer gelijk. Voormalig Real Madrid-speler James Rodríguez maakte in de 47e minuut de 2-1, waarna Jorge Carrascal een paar minuten later voor de gelijkmaker tekende.

Klinsmann werd eind februari aangesteld als bondscoach van Zuid-Korea. De 58-jarige Duitser was drie jaar geleden voor het laatst actief als coach in dienst van de club Hertha BSC, waar hij in februari 2020 opstapte.

Australië boekte eerder op vrijdag in Sydney een zege in een oefenduel met Ecuador: 3-1. Bij de Australiërs stond AZ-keeper Mathew Ryan op doel. Japan en Uruguay speelden met 1-1 gelijk in een oefeninterland in Tokio. Bij de Japanners speelde Yukinari Sugawara van AZ bijna de hele wedstrijd.

Meer uit Voetbal

PSV'ers 'allemaal kapot' van zware knieblessure linksback Dest

EINDHOVEN (ANP) - De blessure van Sergiño Dest heeft er flink ingehakt bij PSV. "We zijn daar allemaal kapot van", zei trainer Peter Bosz op ESPN. Diverse media meldden dat de linksback zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en dit kalenderjaar helemaal niet meer in actie komt, maar de coach wilde daar op een persmoment niets over zeggen.

13 minuten geleden
Media: Liverpool meldt zich bij Feyenoord voor trainer Slot

ROTTERDAM (ANP) - Liverpool heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor trainer Arne Slot, melden meerdere grote media in binnen- en buitenland. De 45-jarige voormalig voetballer heeft in Rotterdam nog een contract voor twee jaar en daarom wordt er nu onderhandeld over de afkoopsom. Die zou miljoenen moeten bedragen.

1 uur geleden
PEC Zwolle-verdediger Van Polen (38) beëindigt carrière

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen stopt na dit seizoen met voetballen. De 38-jarige Harderwijker speelde zeventien seizoenen voor PEC Zwolle en won in 2014 als aanvoerder van de club de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal.

1 uur geleden
Oud-voetballer Tévez opgenomen in ziekenhuis met pijn aan borst

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez is met pijn aan de borst opgenomen in het ziekenhuis. De resultaten van de eerste onderzoeken waren positief, maar toch bleef de huidige trainer van het Argentijnse Independiente een nacht in een ziekenhuis bij Buenos Aires in afwachting van volgende onderzoeken. Dit zijn reguliere controles, meldt zijn club op X.

1 uur geleden
FC Twente lang zonder aanvalster Rijsbergen door knieblessure

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet aanvalster Liz Rijsbergen voorlopig missen. De 22-jarige Rijsbergen liep zondag in de kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht (2-2) een zware knieblessure op en is "langdurig uit de roulatie", meldt de koploper, die door het gelijkspel in Utrecht nog niet zeker is van de landstitel.

3 uur geleden
Wisselvallig Chelsea frustreert coach Pochettino

LONDEN (ANP/RTR) - Coach Mauricio Pochettino van Chelsea uitte zijn frustraties na de beschamende 5-0-nederlaag tegen Arsenal. "We zijn te wisselvallig. Als we een slechte dag hebben, dan zijn we ook slecht. Maar als we een goede dag hebben, zijn we tot alles in staat", vertelde de Italiaan na afloop van het duel in Londen.

4 uur geleden
Van Praag wil leden Ajax overtuigen van noodzaak ontslag Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag komt donderdagavond naar een ingelaste ledenvergadering van Ajax om uit te leggen waarom de raad van commissarissen Alex Kroes wil ontslaan. De voorzitter van het toezichtorgaan van de beursgenoteerde vereniging kan rekenen op flinke weerstand. Want de geschorste algemeen directeur geniet veel steun bij de achterban van de Amsterdamse club.

6 uur geleden