Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geld.nl: spaarrentes naar hoogste niveau in ruim tien jaar

Geld.nl: spaarrentes naar hoogste niveau in ruim tien jaar

EINDHOVEN (ANP) - De spaarrentes in Nederland zijn gestegen tot het hoogste niveau in ruim tien jaar. Dat constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl nadat bijna alle banken in de afgelopen weken hun spaarrente hebben verhoogd. Daarmee reageerden ze op de laatste renteverhoging door de Europese Centrale Bank (ECB).

Gemiddeld ontvangen spaarders nu 2,24 procent rente over hun spaargeld. Daarmee ligt de gemiddelde rente voor het eerst sinds 2012 weer boven de 2 procent. De hoogste rente die je op een spaarrekening kunt krijgen is volgens Geld.nl nu ook al hoger dan 3 procent.

"Dit komt doordat vooral de buitenlandse banken de laatste weken over elkaar heen vallen om de hoogste spaarrente te bieden", zegt deskundige Amanda Bulthuis van Geld.nl. "Vandaag hebben bijvoorbeeld nog MeDirect uit Malta en Nordax uit Zweden allebei de rente verhoogd naar 3,06 procent."

Duidelijke stijging

Zelfs bij de grotere Nederlandse banken gaat de rente de laatste tijd duidelijk omhoog. Bij Rabobank en SNS Bank krijg je bijvoorbeeld tot 1,7 procent rente op een spaarrekening. Volgens Geld.nl zijn er ook banken die met acties nieuwe klanten proberen te lokken. Zo krijg je bij Open Bank in de eerste zes maanden tijdelijk 3,65 procent rente, weet de vergelijkingssite.

Bulthuis denkt dat de spaarrentes komende tijd nog verder omhoog zullen gaan. Banken kijken bij het bepalen van hun eigen spaarrentes naar de rentetarieven van de ECB, legt ze uit. Die blijven waarschijnlijk langere tijd op een hoog niveau, zo heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) onlangs nog gezegd. "Dat betekent ook dat de spaarrentes voorlopig hoog blijven en ik verwacht dat ze de komende tijd zelfs nog wat verder stijgen", aldus Bulthuis.

Meer uit Financieel

Macron trakteert zakenelite, waaronder Musk, op olympische lunch

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse president Emmanuel Macron is aan de vooravond van de opening van de Olympische Spelen gaan lunchen met een aantal grote internationale zakenlieden, onder wie Tesla-topman Elon Musk. Macron probeert hen ervan te overtuigen dat de huidige politieke wanorde in Frankrijk niet zal leiden tot een vijandiger bedrijfsklimaat.

22 minuten geleden
Miljard verlies voor vervoerder Deutsche Bahn in eerste halfjaar

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) heeft in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies van 1,2 miljard euro geleden. In die zes maanden kampte de vervoerder onder meer met stakingen en weersextremen. In de eerste helft van 2023 bedroeg het verlies nog 71 miljoen euro.

51 minuten geleden
Nissan maakt veel minder winst door hevige concurrentie

YOKOHAMA (ANP) - Nissan heeft in het tweede kwartaal veel minder winst gemaakt, hoewel de Japanse autofabrikant wereldwijd net zoveel voertuigen heeft verkocht als een jaar eerder. In april, mei en juni verkocht Nissan 787.000 voertuigen, maar de fabrikant hield daar onderaan de streep minder geld aan over, onder meer door hogere marketingkosten. Die zouden nodig zijn om te kunnen opboksen tegen "intense verkoopconcurrentie" en het optimaliseren van de voorraad, vooral in de Verenigde Staten.

56 minuten geleden
Hogere winst Harley-Davidson door meer verkopen duurdere motoren

MILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 16 procent meer motoren verkocht, vooral de duurdere en meer winstgevende modellen waren in trek. Ook de winst ging omhoog, maakte de Amerikaanse motorfabrikant bekend.

1 uur geleden
Ook miljoenenboete van Britse waakhond voor cryptobeurs Coinbase

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder op de financiële markten FCA geeft cryptobeurs Coinbase een boete van ruim 4 miljoen euro. Coinbase kreeg vorig jaar ook al een miljoenenboete van De Nederlandsche Bank (DNB).

1 uur geleden
Shell bouwt grote waterstoffabriek in Duitsland

KEULEN (ANP) - Shell gaat een grote waterstoffabriek in Duitsland bouwen. Het concern heeft daarover een definitief investeringsbesluit genomen. De zogeheten elektrolyser van 100 megawatt op de productielocatie in Keulen is naar verwachting in 2027 klaar voor gebruik.

2 uur geleden
Nieuwe handelsovereenkomst Europese Unie en Singapore

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie en Singapore hebben donderdag een digitale handelsovereenkomst gesloten. Hierin zijn bindende regels opgenomen die het digitale consumentenvertrouwen moeten vergroten en belemmeringen voor digitale handel moeten wegnemen en voorkomen. Dat hebben Eurocommissaris Valdis Dombrovskis (Handel) en de Singaporese handelsminister Grace Fu donderdag tijdens een persbijeenkomst bekendgemaakt.

2 uur geleden