Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geld blijft binnenstromen door loopactie 99-jarige veteraan

Geld blijft binnenstromen door loopactie 99-jarige veteraan

LONDEN (ANP/RTR) - Mensen blijven massaal geld doneren aan Tom Moore, de 99-jarige Britse oorlogsveteraan die honderd rondjes in zijn tuin liep om geld op te halen voor zorgpersoneel. De teller staat inmiddels op 17,4 miljoen pond (ongeveer 20 miljoen euro), terwijl de loopactie donderdag al werd voltooid. Met het opgehaalde geld wil Moore verplegers en artsen steunen die zware tijden kennen door het coronavirus.

Aan het eind van de maand wordt de veteraan honderd jaar oud. Om zorgpersoneel een steun in de rug te geven, wilde hij honderd rondjes lopen in zijn tuin die 25 meter lang is. Iedere keer liep hij er tien, ondersteund door een rollator. Moore werd door honderdduizenden donateurs uit de hele wereld geholpen.

Na zijn laatste rondje zei hij dat "voor alle mensen die het moeilijk hebben de zon weer gaat schijnen en de wolken verdwijnen". Ook gaf hij aan dat "we er uiteindelijk doorheen komen, al kost dat tijd". De veteraan eindigde zijn wandeling in blazer, inclusief onderscheidingen. Ook bracht hij een groet.

Moore diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in India, Birma (nu Myanmar) en op het Indonesische eiland Sumatra.

Meer uit Buitenland

Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS (ANP) - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale tijd) bekend. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. Nog eens elf mensen raakten gewond.

31 minuten geleden
Moslimgroep VS wil berisping congreslid dat zei: dood ze allemaal

WASHINGTON (ANP) - De Council on American-Islamic Relations (CAIR) heeft de leden van het Amerikaanse congres opgeroepen om het Republikeinse congreslid Andy Ogles te veroordelen. Volgens de CAIR riep Ogles op tot massamoord op de Palestijnen.

2 uur geleden
Door Marx aan Darwin gegeven exemplaar Das Kapital tentoongesteld

LONDEN (ANP) - Een zeldzaam boek dat in 1873 door Karl Marx aan Charles Darwin werd geschonken, keert na een vijf jaar lange restauratie terug naar Darwins huis in Kent. Daar zal het boek, dat de Engelse natuuronderzoeker vermoedelijk nooit heeft uitgelezen, aan het publiek worden tentoongesteld.

2 uur geleden
VN-commissie roept Israël op hulp aan Gaza te vergemakkelijken

GAZA-STAD (ANP) - De VN-commissie die de samenwerking faciliteert tussen humanitaire organisaties van de VN en buiten de VN, heeft Israël opgeroepen zijn "wettelijke verplichting" na te komen om voedsel en medische voorraden aan Gaza te leveren en hulpoperaties te vergemakkelijken.

4 uur geleden
Koning Charles tot tranen toe geroerd door beterschapswensen

LONDEN (ANP) - Koning Charles heeft sinds zijn kankerdiagnose veel kaartjes en berichten gehad. De beterschapswensen hebben de 75-jarige vorst vaak "tot tranen toe geroerd", vertelde hij tijdens een ontmoeting met premier Rishi Sunak op Buckingham Palace.

9 uur geleden
Uitspraak beroepszaak Assange mogelijk pas over enkele weken

LONDEN (ANP/AFP) - Een Brits gerechtshof heeft na twee dagen de hoorzittingen afgesloten over de uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. De rechters deden niet meteen uitspraak. Dat betekent dat de 52-jarige activist mogelijk pas over enkele weken duidelijkheid krijgt over wat hem te wachten staat.

9 uur geleden
Polen vreest Russische infiltratie bij boerenprotesten

WARSCHAU (ANP/DPA) - De Poolse regering vreest mogelijke Russische infiltratie bij de Poolse boerenbetogingen tegen goedkope Oekraïense import. Tijdens recente boerenblokkades doken anti-Oekraïense leuzen op. Bewegingen van buitenaf, dus niet van boeren zelf, zijn mogelijk beïnvloed door de Russische inlichtingendiensten om de protestbeweging over te nemen, denkt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Warschau.

10 uur geleden