Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gehavende fitnessketen Basic-Fit wil sneller uitbreiden

Gehavende fitnessketen Basic-Fit wil sneller uitbreiden

AMSTERDAM (ANP) - Basic-Fit wil in een fors hoger tempo nieuwe sportscholen openen dan het nu doet. De Nederlandse fitnessketen leed het afgelopen jaar nog zwaar onder de coronacrisis, doordat sportscholen gedwongen moesten sluiten. Ondanks die tegenvaller mikt het beursgenoteerde bedrijf er nu op jaarlijks 200 tot 300 nieuwe clubs te openen.

De afgelopen vijf jaar breidde Basic-Fit jaarlijks met 100 tot 150 nieuwe filialen uit. Volgens topman René Moos is het zo kort na de economische crisis een goed moment om dat tempo op te voeren. De keten met zo'n 1000 filialen zou een goede uitgangspositie hebben om marktaandeel te veroveren nu mensen na maandenlange lockdowns weer naar de sportschool willen.

Coronamaatregelen in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Luxemburg, waar Basic-Fit actief is, zadelden het bedrijf in het eerste halfjaar van 2021 nog op met een fors lagere omzet en een nettoverlies van 126 miljoen euro. Maar na de versoepelingen die sinds het afgelopen voorjaar zijn ingezet, stromen de nieuwe leden weer toe.

Snel herstel

Het bedrijf rekent dan ook op snel herstel, zo is te lezen in een strategie-update aan beleggers. Als overheden niet opnieuw strenge lockdowns afkondigen verwacht Basic-Fit volgend jaar 1 miljoen nieuwe sportschoolabonnementen te verkopen. Die aanwas moet een omzet van minimaal 800 miljoen euro opleveren. Dat is veel meer dan de 515 miljoen aan opbrengsten die het bedrijf binnenhaalde in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. De aangepaste bedrijfswinst, dus voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen, zal rond de 240 miljoen euro zijn.

Sportscholen zijn nog niet helemaal af van coronamaatregelen. In Frankrijk, de grootste markt voor Basic-Fit, merkte het bedrijf dat de verplichte coronapas een negatieve invloed heeft op de ledenaantallen. Ook leidt de verplichting tot meer opzeggingen. In Nederland moeten fitnessclubs vanaf zaterdag bezoekers ook gaan controleren op een coronatoegangsbewijs, wat in de branche tot zorgen over het verlies aan leden heeft geleid.

Meer uit Financieel

Goldman Sachs raadt klanten af om te beleggen in China

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs raadt haar klanten af om te beleggen in China. Volgens Sharmin Mossavar-Rahmani, hoofd van de vermogensbeheeractiviteiten van de bank, zijn de recente scherpe beursdalingen in China geen reden om nu in te stappen.

26 minuten geleden
Beurswaarde Vivoryon verdampt na resultaten alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Vivoryon is maandag bijna al zijn waarde op de Amsterdamse beurs verloren na het bekendmaken van teleurstellende uitkomsten van een onderzoek naar een alzheimermedicijn. Een aandeel van het Duitse bedrijf kostte bij het sluiten van de beurs op het Damrak nog maar 80 cent, een daling van meer dan 90 procent. Dat is ook gelijk de laagste beurskoers ooit voor het bedrijf.

3 uur geleden
Spotify juicht boete Apple toe, noemt het 'belangrijk moment'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdienst Spotify noemt de boete voor Apple van 1,8 miljard euro "een belangrijk moment in de strijd voor een opener internet voor consumenten". Geen enkel bedrijf, ook Apple niet, "mag zijn macht misbruiken om te bepalen hoe andere bedrijven met hun klanten interacteren", reageert Spotify nadat het Amerikaanse techbedrijf maandag door de Europese Unie werd bestraft.

4 uur geleden
Chemelot wil voorrang op stroomnet voor verduurzaming complex

GELEEN (ANP) - Chemelot wil voorrang voor een betere aansluiting op het stroomnet, omdat het chemisch industriecomplex fors meer elektriciteit wil gebruiken om te verduurzamen. In 2027 of 2028 moet die verzwaring van de verbinding er zijn, anders haalt Chemelot zijn duurzaamheidsdoelen niet, zegt directeur Loek Radix. "Als dat niet gebeurt, ligt alles stil en kunnen de plannen van Chemelot niet waargemaakt worden. Deze aansluiting moet prioriteit hebben."

5 uur geleden
Apple daalt op Wall Street na Europese miljardenboete

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde maandag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern heeft van de Europese Unie een boete gekregen van ruim 1,8 miljard euro. Apple hindert volgens de Europese Commissie muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads. De forse boete is de eerste die de EU Apple oplegt. Het aandeel verloor 1,7 procent.

6 uur geleden
Alliander-topman: realiseer dat door vol stroomnet niet alles kan

AMSTERDAM (ANP) - Mensen moeten zich realiseren dat ze door het steeds vollere stroomnet niet alle elektriciteit kunnen gebruiken die ze willen gebruiken, zei topman Maarten Otto van energienetwerkbedrijf Alliander bij het presenteren van de jaarresultaten over 2023. "De situatie waarin we zitten vraagt van consumenten en bedrijven om continu te kijken naar hoe ga ik om met energie, nu en in de toekomst, en welke slimme oplossingen kan ik daarvoor op de korte termijn gebruiken."

8 uur geleden
EU-boete van 1,8 miljard voor Apple om benadelen muziekstreamers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt Apple een boete op van ruim 1,8 miljard euro. Het Amerikaanse techbedrijf hindert muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads, oordeelt de Europese Commissie.

8 uur geleden