Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gehavend Ajax komt met zege op PEC Zwolle dichter bij titel

Gehavend Ajax komt met zege op PEC Zwolle dichter bij titel

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft weer een horde genomen op de weg die naar de 36e landstitel moet leiden. Zonder veel geblesseerde basisspelers bracht de koploper van de Eredivisie ook het thuisduel met laagvlieger PEC Zwolle tot een goed einde (3-0).

Koploper Ajax heeft nu een voorsprong van 7 punten op PSV, dat zondag nog wel tegen Willem II speelt. De club uit Amsterdam speelt in de laatste drie speelronden nog tegen AZ, sc Heerenveen en Vitesse. Ajax heeft nu veertien van de laatste vijftien competitiewedstrijden gewonnen. Maar die serie vertelt niet het hele verhaal. Bij zes van de laatste acht duels was het verschil maar een doelpuntje, dat vaak in de slotfase werd gemaakt.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, kwam ook de zege op het tegen degradatie strijdende PEC niet makkelijk tot stand. De geblesseerden Antony, Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs en Remko Pasveer waren nog niet inzetbaar. Voor Edson Álvarez, Steven Berghuis en Devyne Rensch kwam een basisplaats ook nog te vroeg. Trainer Erik ten Hag had geen rechtsbuiten meer over en en besloot daarom voor een ander systeem te kiezen. Sébastien Haller en Dusan Tadic waren de spitsen van de thuisploeg. Mohammed Kudus en Kenneth Taylor moesten in balbezit op de flanken terecht komen.

Tadic verbrak clubrecord

Bij gebrek aan snelle aanvallers probeerde Ajax de defensie van PEC Zwolle al combinerend te ontregelen. Dat leverde aanvankelijk niet veel kansen om. De grootste mogelijkheden voor rust waren voor PEC Zwolle. Chardi Landu had na 40 seconden al met een kopbal moeten scoren en Daishawn Redan schoot gehaast over. Met dank aan Dusan Tadic leidde Ajax halverwege. De aanvoerder schoot in de 31e minuut fraai raak, op aangeven van Taylor.

Tadic verbrak een clubrecord tijdens het duel met PEC Zwolle. Sinds zijn komst in de zomer van 2018 miste hij nog geen enkele competitiewedstrijd voor Ajax. Hij speelde tegen PEC Zwolle zijn 124e duel op rij in de Eredivisie. Gert Bals bleef tussen 1965 en 1969 steken op een serie van 123 competitieduels. Youri Regeer kan alleen maar dromen van het record van Tadic. De 18-jarige rechtsback mocht voor het eerst beginnen met Ajax in de Eredivisie.

Davy Klaassen gaf Ajax in de 51e minuut wat meer adem, nadat Jurriën Timber de paal had geraakt. Haller mocht zich aanrekenen dat hij het duel voor open doel niet zo goed als besliste. Uiteindelijk tekende Klaassen in de 80e minuut wel voor een mooie 3-0.

Meer uit Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

44 minuten geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

4 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

6 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

7 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

8 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

10 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

18 uur geleden