Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gefrustreerde Leclerc wil opheldering van Ferrari over strategie

Gefrustreerde Leclerc wil opheldering van Ferrari over strategie

SILVERSTONE (ANP) - Charles Leclerc heeft om opheldering gevraagd bij Ferrari over de strategie tijdens de Formule 1-race op Silverstone. De Monegask reed aan de leiding toen in de slotfase de safetycar de baan op kwam. De coureurs achter hem maakten snel een pitstop en wisselden naar verse banden, maar Ferrari gaf Leclerc opdracht op de baan te blijven. De coureur moest vervolgens in de laatste ronden van de race lijdzaam toezien hoe zijn teamgenoot Carlos Sainz, Sergio Pérez (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) hem voorbijgingen.

"Ik wil precies weten wat de reden is geweest, want naar mijn mening had ik de race kunnen winnen. Dat gevoel was heel sterk bij mij naarmate de race vorderde. Het is duidelijk dat ik na die safetycar geen schijn van kans had. Ik ben echt tot het uiterste gegaan om mijn positie vast te houden, maar op die oude banden lukte dat niet", zei Leclerc. "Het mag duidelijk zijn dat ik heel gefrustreerd ben, ook al ben ik blij voor Carlos, die zijn eerste zege ooit behaalde."

Leclerc sprak kort na de race wel even met teambaas Mattia Binotto. Die leek hem een standje te geven voor het bekritiseren van de teamstrategie, maar volgens de coureur probeerde Binotto hem juist op te beuren. "Ik was vanzelfsprekend erg teleurgesteld."

Binotto verklaarde nadien dat hij erop gokte dat Leclerc het wel zou redden met zijn oude banden. "Er was geen tijd om ze allebei te laten pitten en Sainz' banden waren meer versleten dan die van Charles. Bovendien lag Charles op dat moment aan de leiding."

Leclerc finishte als vierde en liep in het kampioenschap maar 6 punten in op leider Max Verstappen, die als zevende eindigde op Silverstone.

Meer uit Sport

Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

1 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

2 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

4 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

5 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

6 uur geleden
F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

6 uur geleden
Alaphilippe en Asgreen kopmannen Quick-Step in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen zijn zondag de kopmannen van Soudal Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. De Deen Asgreen won de Belgische wielerklassieker drie jaar geleden.

8 uur geleden