Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen vervolging van Rico Verhoeven en manager om bedreiging

Geen vervolging van Rico Verhoeven en manager om bedreiging

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat Rico Verhoeven en zijn manager Karim Erja niet vervolgen na een aangifte van bedreiging, laat de manager van de kickbokser weten. Het OM bevestigt dit besluit te hebben genomen na onderzoek. Er is geen aanleiding voor verdenking van bedreiging van zakenman en bodybuilder Tibor Koppers.

Koppers had de aangifte vorige week dinsdag gedaan. Hij zei op "intimiderende wijze bedreigd" te zijn door het tweetal tijdens de opening van een expositie over Martial Arts in het Wereldmuseum Amsterdam op 30 mei.

Erja zegt woensdag voor het eerst gehoord te hebben van de politie. In dat bericht werd direct gedeeld dat de recherche van de officier van justitie "geen grond tot verdere stappen" ziet. Verhoeven en zijn manager hoorden vorige week uit de media over de aangifte. De twee maakten zich daarover "gesterkt door getuigen en de wetenschap van hetgeen er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld" geen zorgen. Desondanks is het "fijn dat we dit weer achter ons kunnen laten", aldus de manager.

Supplementenbedrijf

Verhoeven was een aantal jaren geleden het gezicht voor Koppers' voedingssupplementenbedrijf High End Nutrition Supplements. Na faillissement van het bedrijf ontstond er onenigheid. Toen de partijen elkaar in het museum tegenkwamen, ontstond er discussie, vertelde Erja eerder. Dat liep volgens Koppers uit op een bedreiging, Verhoeven en Erja ontkennen dat. Ook het OM oordeelt dat daar geen sprake van was.

De advocaat van Koppers, Esther Vroegh, laat weten niet op de hoogte te zijn gesteld over de voortgang van de zaak en de beslissing tot geen vervolging. Die hebben zij en haar cliënt woensdag eveneens in de media moeten lezen, een gang van zaken die "te denken geeft".

Advocate: beslissing OM prematuur

Vroegh vraagt zich af "welk onderzoek überhaupt is uitgevoerd door justitie?" Ze zegt via "een betrokken rechercheur" gehoord te hebben dat er geen camerabeelden zijn opgevraagd en ook de bezoekerslijst zou niet zijn bestudeerd. "Er valt dus niets te zeggen over de toedracht, de locatie, getuigen en uiterlijke verschijningsvormen van de bedreiging." Vroegh noemt de beslissing van het OM dan ook "zeer prematuur" en sluit vervolgstappen niet uit.

Meer uit Binnenland

Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

20 minuten geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

22 minuten geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

7 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

9 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

10 uur geleden
Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

12 uur geleden
Groninger opgepakt om maken 'bangalijst' en intimideren advocaat

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Groningen is opgepakt voor het maken van een bangalijst. Hij deelde privégegevens en foto's van jonge vrouwen en plaatste daar seksuele berichten bij. Ook zou hij hebben geprobeerd een advocaat die slachtoffers bijstond onder druk te zetten, zodat zij haar werk zou stoppen.

12 uur geleden