Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen uitstel van omkopingszaak tegen zieke Berlusconi

Geen uitstel van omkopingszaak tegen zieke Berlusconi

MILAAN (ANP/RTR) - De omkopingszaak tegen de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi wordt niet uitgesteld, zo heeft een rechtbank bepaald. Er was door de openbare aanklager een tijdelijke opschorting aangevraagd vanwege de gezondheidsproblemen van de 84-jarige politicus.

De rechtbank zegt optimistisch te zijn over het herstel van de leider van Forza Italia. Daarom vindt de eerstvolgende hoorzitting op 8 september plaats. Hoewel dat nog even duurt, zijn het openbaar ministerie en de verdediging niet enthousiast.

Het is volgens de aanklager onwaarschijnlijk dat Berlusconi tegen die tijd genezen is van zijn "psychiatrische en neurologische aandoeningen". Zijn eigen advocaat waarschuwt dat Berlusconi's onvermogen om het proces bij te wonen nadelig kan uitpakken voor de andere verdachten. Het proces is al meerdere keren uitgesteld vanwege Berlusconi's gezondheid.

De rechtszaak gaat over het omkopen van getuigen tijdens een eerder proces over zijn omgang met een minderjarige prostituee. Berlusconi kreeg daar in 2013 zeven jaar cel voor opgelegd, maar werd in hoger beroep vrijgesproken. In het nieuwe proces staan in totaal 29 verdachten terecht, onder wie de jonge vrouwen die Berlusconi zou hebben omgekocht.

Meer uit Buitenland

Prinses Catherine maakt vorderingen: goede en slechte dagen

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine maakt goede vorderingen met de behandeling tegen de kanker waaraan zij lijdt. Dat meldt de 42-jarige prinses van Wales vrijdag in een persoonlijke brief. Ook is de vrouw van prins William zaterdag aanwezig bij de militaire parade Trooping the Colour.

40 minuten geleden
Linkse Franse partijencoalitie belooft afbraak beleid Macron

PARIJS (ANP) - Een coalitie van linkse partijen in Frankrijk die zich Volksfront noemt, heeft 150 maatregelen gepresenteerd die als "het programma van de breuk" zijn aangekondigd. De socialistische PS, de links-radicale la France insoumise (LFI), de Ecologische Europeanen en Groenen (EELV), de communistische PCF en de centrumlinkse Place Publique hekelen met het programma het beleid van president Emmanuel Macron.

4 uur geleden
NAVO eens over inschakelen alliantie voor steun Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De NAVO krijgt een coördinerende rol in de steun van de NAVO-landen aan Oekraïne. De 32 bondgenoten regelden de inzameling van wapens en militaire training van Oekraïners tot dusver zelf, maar willen daarvoor nu de machinerie van de alliantie inschakelen. Ze zijn het daarover eens geworden, zegt NAVO-chef Jens Stoltenberg.

6 uur geleden
Poetin noemt voorwaarden voor vredesbesprekingen met Oekraïne

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft aan de vooravond van een top over vrede in Oekraïne zijn voorwaarden genoemd om de vredesbesprekingen te beginnen. Hij wil dat Oekraïne de ambitie opgeeft om bij de NAVO te gaan en dat het alle troepen terugtrekt uit de regio's Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk.

7 uur geleden
Oekraïne onderschept truck met tientallen die land ontvluchtten

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense grenswacht heeft een vrachtwagen onderschept met tientallen mannen die het land probeerden te ontvluchten. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen het land niet verlaten omdat ze kunnen worden opgeroepen om te vechten tegen de Russen.

8 uur geleden
Koning Filip praat met hulpverleners explosie in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Koning Filip heeft vrijdag de plek van de explosie in Antwerpen bezocht. Volgens persbureau Belga sprak de Belgische vorst met hulpverleners over hun zoektocht naar slachtoffers.

8 uur geleden
Rusland: veiligheidsdeal van Oekraïne en VS slechts stukje papier

MOSKOU (ANP/AFP) - De veiligheidsdeal tussen Oekraïne en de Verenigde Staten bestaat slechts uit "stukjes papier". Dat zei een woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

9 uur geleden