Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen stremmingen voor de veerdienst naar Texel

Geen stremmingen voor de veerdienst naar Texel

DEN HELDER (ANP) - De veerboot van en naar Texel blijft vrijdagmiddag gewoon varen, ondanks zeer lage waterstanden in de Waddenzee en de Noordzee. Dat heeft Rederij TESO vrijdag aan het begin van de middag besloten, nadat was gebleken dat er net genoeg water tussen Den Helder en het eiland blijft staan. Eerder vrijdag hield TESO er rekening mee dat er afvaarten zouden uitvallen door extreem laagwater op zee.

De afvaarten tussen 17.00 en 19.00 uur gaan dus door, aldus de rederij. Voor de veerdiensten naar de andere Waddeneilanden blijven wel beperkingen gelden.

Rederijen Wagenborg en Doeksen, die naar de andere Waddeneilanden varen, hebben afvaarten van en naar de eilanden geschrapt, omdat het zeewater bij eb zo laag komt te staan dat de vaargeul kort voor de havens droogvalt. Wagenborg denkt zaterdag weer gewoon volgens de dienstregeling te kunnen varen. Doeksen heeft zaterdag ook nog een aangepast afvaartenschema.

Zulk laagwater op zee komt volgens Rijkswaterstaat maar ongeveer eens in de tien jaar voor. Toeristen moeten de websites van de rederijen goed in de gaten houden om te zien wanneer er een afvaart is.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

11 minuten geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

1 uur geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

2 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

2 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

3 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

4 uur geleden
Werkstraf geëist tegen Pegida-voorman voor groepsbelediging

DEN HAAG (ANP) - Tegen Edwin Wagensveld, de voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida, is woensdag in hoger beroep een taakstraf van veertig uur geëist voor onder meer groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd. Volgens de advocaat-generaal leverden de uitlatingen van Wagensveld "geen bijdrage aan het maatschappelijk debat" en hij noemde ze "onnodig grievend".

5 uur geleden