Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen steun voor D66-plan om gevaccineerden meer vrijheid te geven

Geen steun voor D66-plan om gevaccineerden meer vrijheid te geven

AMSTERDAM (ANP) - Het plan van D66 om mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus meer vrijheid te geven, kan niet op de steun rekenen van andere grote partijen. "Een buitengewoon slecht idee", oordeelde Jesse Klaver (GroenLinks) zondag tijdens het RTL-verkiezingsdebat.

Ook de lijsttrekkers van VVD, CDA, SP en PVV verklaarden niets in het plan te zien. "Misschien op een iets langere termijn wel", reageerde VVD-voorman Mark Rutte. SP'er Lilian Marijnissen vreest een tweedeling in de samenleving en Geert Wilders (PVV) zei "faliekant" tegen een vaccinatiebewijs te zijn.

Kaag vindt het "niet redelijk" als gevaccineerden moeten wachten tot iedereen is ingeënt. Ze wees er ook op dat de overheid tegelijk veel meer gratis sneltesten beschikbaar moet stellen zodat niet-gevaccineerde mensen ook meer vrijheid krijgen. Daarover wordt al lang in het kabinet gesproken, verklaarde CDA'er Wopke Hoekstra daarop.

D66 lanceerde het plan voor een vaccinatiebewijs zaterdag tijdens een partijcongres. In Israël is zo'n vaccinatiebewijs al ingevoerd. Ook in de Europese Unie wordt over zo'n bewijs gesproken. Vooral zuidelijke lidstaten pleiten er voor. Zij hopen zo vakantiegangers in de zomer te kunnen ontvangen.

Meer uit Politiek

Paul wil minder thuisonderwijs, maar geen drastische maatregelen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Mariëlle Paul maakt zich zorgen om de groeiende groep kinderen die niet naar school gaat. Kinderombudsman Margrite Kalverboer heeft hier een alarmerende brief over geschreven aan de bewindsvrouw. Een groot deel van deze kinderen krijgt volgens Kalverboer geen thuisonderwijs, zoals de bedoeling is. Paul probeert meer controle te krijgen over deze 'thuiszitters', maar vindt het "heel ingewikkeld" om drastische maatregelen door te voeren gezien de demissionaire staat van het kabinet.

1 dag geleden
50PLUS kan niet bij administratie, rechtszaak dreigt om wanbetaling

DEN HAAG (ANP) - De politieke partij 50PLUS kan momenteel niet bij zijn financiële administratie. Het vorige maand weggestemde hoofd van de financiële commissie, Johan Hessing, heeft het papierwerk mee naar huis genomen en dit ontbreekt nog altijd op het partijkantoor in Den Haag. Ondertussen heeft een reclamebureau een incassobureau ingeschakeld om een achterstallige betaling voor een campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen najaar betaald te krijgen.

1 dag geleden
Ondanks aandringen zwijgen formatiepartijen over kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Beoogde oppositiepartijen willen graag duidelijkheid over hoe het nieuwe kabinet wil omgaan met de financiering van de kinderopvang. Maar de partijen aan de formatietafel willen daar nog weinig over kwijt, werd duidelijk tijdens een debat op donderdag.

2 dagen geleden
NSC wil aan formatietafel 'knokken' tegen bezuinigingen NPO

DEN HAAG (ANP) - NSC belooft zich aan de formatietafel hard te maken voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). "Onze inzet is dat we niet gaan bezuinigen", zegt het Kamerlid Nicolien van Vroonhoven van de partij tijdens een debat over media. Ze heeft daarin haar mogelijke toekomstige coalitiepartners PVV, VVD en BBB tegenover zich.

2 dagen geleden
NSC-leider Omtzigt voelt 'dubbele druk' van zijn kiezers

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt voelt de druk van zijn kiezers om snel tot een nieuw kabinet te komen. Het gaat om twee soorten druk, zei hij donderdag na afloop van een nieuw gesprek met de informateurs. Het is de druk om een kabinet te vormen én de druk om de "idealen van je verkiezingsprogramma uitgevoerd te krijgen". Net zoals Wilders vindt hij het te lang duren voordat er een nieuw kabinet is.

2 dagen geleden
Wilders vindt formatie te lang duren: er is meer nodig

DEN HAAG (ANP) - "Ik vind het eigenlijk te lang duren", zegt PVV-leider Geert Wilders over de formatie. "Dat vinden we allemaal." Bijna vijf maanden na de door Wilders gewonnen verkiezingen zijn er nog geen knopen doorgehakt door het formerende viertal. De PVV-voorman denkt "dat we toch iedere keer weer een stukje verder komen. Maar er is veel meer van nodig dan wat er tot nu toe is gebeurd."

2 dagen geleden
Rutte: ontvoering Oekraïners een van de ergst denkbare misdaden

MIDDELBURG (ANP) - Het ontvoeren van Oekraïense kinderen door Rusland is "een van de ergste oorlogsmisdaden die we ons kunnen voorstellen", zegt demissionair premier Mark Rutte. Hij reikt donderdag een prijs uit aan de organisatie Save Ukraine, die zich inzet voor het redden van ontvoerde Oekraïners. Rutte denkt dat iedereen hoop kan putten uit deze "verzetsdaden, groot en klein".

2 dagen geleden