Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen Spelen voor Brinkman na opgave in marathon van Hamburg

Geen Spelen voor Brinkman na opgave in marathon van Hamburg

HAMBURG (ANP) - Atlete Nienke Brinkman is er bij de marathon van Hamburg niet in geslaagd de olympische limiet te lopen. De 30-jarige Nederlandse stapte na ruim 15 kilometer uit.

Brinkman, winnares van het brons op de EK in 2022, deed in Hamburg na lang blessureleed een ultieme poging om aan de limiet van 2.26.50 te voldoen. Ze liep vorig jaar in Boston een tijd van 2.24.58, maar op dat parcours worden tijden niet officieel erkend. Haar persoonlijke toptijd uit 2022 is 2.22.51.

"Ik had natuurlijk geen optimale loopvoorbereiding", refereerde Brinkman later in een persmoment aan haar blessureproblemen. "Maar ik dacht dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou proberen."

Spierpijn

"Op zich voelde ik me in het begin best oké, alleen de schok van het lopen zat me in de weg. Ik kreeg heel erg last van mijn benen, een soort spierpijn. Ik kon op een gegeven moment mijn benen niet meer goed bewegen en toen heeft mijn coach me uit de wedstrijd gehaald. Het is geen blessure, gewoon te kort tijd", aldus Brinkman.

Voor Nederland hebben Sifan Hassan (2.13.44) en Anne Luijten (2.26.36) de limiet voor de Olympische Spelen gehaald. Per land mogen maximaal drie atleten meedoen aan de marathon in Parijs.

Meer uit Sport

Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

2 uur geleden
Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

8 uur geleden
Aanvoerder rugbyers Nieuw-Zeeland beëindigt interlandloopbaan

WELLINGTON (ANP) - Sam Cane, de aanvoerder van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, beëindigt aan het einde van dit jaar zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en ondertekent een meerjarige overeenkomst bij de Japanse club Suntory Goliath in Tokio.

8 uur geleden
Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

22 uur geleden
Kooij maakt met ritzege in Giro droom waar

NAPELS (ANP) - Olav Kooij keek maanden uit naar zijn debuut in een grote ronde. De 22-jarige sprinter van wielerploeg Visma - Lease a Bike had ondanks zijn jonge leeftijd al 32 overwinningen achter zijn naam. "Dat zijn er veel, maar deze overwinning is een droom die uitkomt", vertelde Kooij na zijn winst in de negende etappe van de Giro d'Italia.

23 uur geleden
Kooij boekt in Giro d'Italia eerste ritzege in grote ronde

NAPELS (ANP) - Olav Kooij heeft de negende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een rit van Avezzano naar Napels, waar al een massasprint werd verwacht. Voor de 22-jarige sprinter van Visma - Lease a Bike is het bij zijn debuut meteen zijn eerste zege in een grote ronde.

23 uur geleden
Poels wint slotetappe in Ronde van Hongarije

PECS (ANP) - Wout Poels heeft de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Bahrain-Victorious was de beste bij een aankomst na twee doorkomsten bergop in Pecs. De eindzege was voor Thibau Nys. De Belg van Lidl-Trek had eerder de derde en vierde etappe gewonnen en finishte in de slotrit als vierde.

1 dag geleden