Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen publiek bij belangrijke E3-beurs voor computerspelindustrie

Geen publiek bij belangrijke E3-beurs voor computerspelindustrie

LOS ANGELES (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Electronic Entertainment Expo (E3) zal dit jaar niet met publiek worden gehouden vanwege het coronavirus. In de Verenigde Staten zijn door de omikronvariant van het virus veel besmettingen. De organisatie zegt nog niet te weten of er een digitaal evenement komt dit jaar. Vorig jaar was dat er wel.

Op de jaarlijkse vakbeurs voor de computerspelindustrie worden vaak producten gelanceerd. De beurs zou pas in juni plaatsvinden. "Vanwege de aanhoudende gezondheidsrisico's rondom Covid-19 en de potentiële gevolgen daarvan voor de veiligheid van standhouders en bezoekers, zal E3 niet met publiek gehouden worden", verklaarde organisator Entertainment Software Association (ESA).

De beurs wordt normaal gesproken altijd in Los Angeles in Californië gehouden. De E3 werd voor het eerst in 1995 georganiseerd.

Sommige grote uitgevers van computergames, zoals Electronic Arts en Sony, houden dit jaar buiten de beurs om eigen presentaties van nieuwe games, via bijvoorbeeld livestreams. De twee bedrijven hadden eerder al aangekondigd niet deel te nemen aan E3, vanwege onzekerheid of de beurs door zou kunnen gaan.

Andere Amerikaanse evenementen die dit jaar gehouden zouden worden zijn ook al ingekort, afgezegd of uitgesteld, zoals de Consumer Electronics Show (CES), de grootste technologiebeurs ter wereld, de awardshow van de Grammy's, de belangrijkste muziekprijzen van het land en het gerenommeerde Sundance Film Festival.

Meer uit Financieel

Van Rij: aandeleninkopen drogen op als ze worden belast

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) denkt niet dat het belasten van aandeleninkopen door beursgenoteerde ondernemingen de staatskas veel zal opleveren. Hij verwacht dat bedrijven andere manieren zullen zoeken om geld terug te geven aan hun aandeelhouders, als het huidige fiscale voordeel op deze vorm komt te vervallen.

32 minuten geleden
FNV: pervers financieel spel over ruggen medewerkers Big Bazar

UTRECHT (ANP) - De eigenaren van Big Bazar en moederbedrijf Mirage Retail Group spelen een pervers financieel spel ten koste van de medewerkers, zegt FNV-bestuurster Linda Vermeulen nadat Big Bazar dinsdag failliet is verklaard. De ongeveer 1300 medewerkers van de koopjesketen zijn daarmee waarschijnlijk hun baan kwijt.

1 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na nieuws Europese Commissie

NEW YORK (ANP) - Tesla hoorde dinsdag bij de verliezers op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten nieuws dat de Europese Commissie, naast Chinese autofabrikanten, ook wil onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers oneerlijke subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China.

1 uur geleden
Britse waterbedrijven moeten klanten 114 miljoen pond terugbetalen

LONDEN (ANP/RTR) - Verschillende waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten hun klanten 114 miljoen pond (omgerekend 131 miljoen euro) terugbetalen. De bedrijven uit Engeland en Wales hebben bepaalde doelstellingen niet gehaald, meldt toezichthouder Ofwat dinsdag. De terugbetaling zal met de waterrekeningen van volgend jaar worden verrekend.

3 uur geleden
Touroperator Vacansoleil op rand van faillissement

EINDHOVEN (ANP) - Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

3 uur geleden
Prijsstijgingen landbouwproducten in EU zwakken af

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen van landbouwproducten in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal van dit jaar veel minder sterk gestegen. De wereldmarkt komt tot bedaren na de scherpe prijsstijgingen van de afgelopen tijd, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat op uit de cijfers.

4 uur geleden
Reuters: Fransen beoordelen update om stralingsprobleem iPhone 12

PARIJS (ANP) - De Franse overheid beoordeelt een software-update voor de iPhone 12 die Apple beschikbaar stelt, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Onlangs stelde een toezichthouder in Frankrijk vast dat de elektromagnetische straling van dit type smartphone te hoog is, waarna een tijdelijk verkoopverbod inging. De update die nu bij het ministerie voor Digitale Zaken voorligt, moet dit probleem verhelpen.

4 uur geleden