Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen problemen op Schiphol na drukke zaterdag

Geen problemen op Schiphol na drukke zaterdag

SCHIPHOL (ANP) - Reizigers op Schiphol staan zondag korter in de rij voor de beveiligingscheck dan een dag eerder. Toen moesten ze buiten de vertrekhal in de rij staan, maar daar is nu geen sprake van, aldus een woordvoerder van de luchthaven. "Alles loopt erg goed door."

Vooraf had Schiphol de zondag als een behoorlijk drukke dag bestempeld. Er komen iets meer reizigers aan dan een dag eerder, wat samenhangt met het einde van de schoolvakantie in de regio noord. Ook vertrekken er wat meer mensen dan zaterdag.

In totaal rekent Schiphol op een kleine 174.000 passagiers op zondag. Een kleine 53.000 daarvan vertrekken lokaal, terwijl er ruim 61.000 hun reis op Schiphol beƫindigen. Een kleine 60.000 reizigers stappen over op de luchthaven. Dat zijn eigenlijk zo'n 30.000 mensen, maar die worden zowel bij aankomst als vertrek geteld.

De combinatie van de snelle terugkeer van reizigers met de personeelstekorten op de luchthaven zorgden de voorbije maanden voor grote problemen op Schiphol. Daardoor ontstonden onder meer lange wachtrijen voor de beveiligingscontrole. Schiphol stelde van juli tot en met oktober een maximumaantal reizigers in. Daarmee probeert de luchthaven de lange rijen en bagageproblemen te ondervangen.

Meer uit Financieel

Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

1 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

2 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

3 uur geleden
OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

4 uur geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

4 uur geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

6 uur geleden