Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

Naast de hoge kosten zouden de woningen dusdanig geïsoleerd moeten worden om het concertgeluid tegen te houden, dat het op een warme zomerdag "niet fijn" is binnenshuis, zegt de woordvoerder. "Dan maar liever geen concerten."

De laatste grote concerten in de Kuip werden in 2019 gehouden, van Rammstein en Marco Borsato. In het verleden traden onder meer The Rolling Stones en David Bowie op in het Rotterdamse stadion.

Eerst zou er een nieuw stadion worden gebouwd voor Feyenoord, maar van dat plan werd toch afgezien.

Meer uit Binnenland

Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval gaat op de schop

ROTTERDAM (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval.

20 minuten geleden
Vrouw in Spijkenisse omgekomen, vermoedelijk doodgestoken

SPIJKENISSE (ANP) - Een vrouw is dinsdag aan het begin van de middag om het leven gekomen in Spijkenisse, vermoedelijk door een steekincident, meldt de politie. Dit gebeurde in een huis aan de Parklaan in de Zuid-Hollandse plaats.

30 minuten geleden
Bijna helft plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

AMSTERDAM (ANP) - "Het gaat hard" met de te vergeven plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam. Dat laat een woordvoerster van het Nationaal Comité 4 en 5 mei dinsdag weten. Rond het middaguur waren meer dan 4500 van de 10.000 plekken gereserveerd.

56 minuten geleden
Taakstraf geëist voor geweld tegen actievoerder KOZP

ZWOLLE (ANP) - Voor zijn rol bij de rellen rond een aangekondigde demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Staphorst is tegen de 40-jarige Beene E. uit Vriezenveen dinsdag een taakstraf van 180 uur geëist. De man is de vierde demonstrant die voor de rellen in Staphorst in november 2022 in de rechtbank in Zwolle terechtstaat.

2 uur geleden
Verdachte van sextortion heeft 'groot schuldgevoel'

DEN HAAG (ANP) - Een 37-jarige man uit Noordwijk die terechtstaat voor onlinemisbruik van achttien meisjes is zijn strafzaak dinsdag begonnen met een spijtbetuiging aan de jonge slachtoffers. Hij was volgens justitie in het bezit van 552 seksueel getinte foto's en 75 video's van de minderjarige meisjes.

3 uur geleden
Resten champignonteelt mogelijk geschikt voor waterzuivering

UTRECHT (ANP) - Een overblijfsel van de champignonteelt kan mogelijk worden ingezet om water te zuiveren van schadelijke stoffen, verwachten Utrechtse onderzoekers. Het gaat om het mengsel van schimmeldraden en paardenmest (substraat) dat resteert nadat de champignons geoogst zijn.

3 uur geleden
Reservering nodig voor bijwonen Nationale Herdenking op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Wie de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam wil bijwonen, moet vooraf een plek reserveren. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bij de reservering, die vanaf dinsdag kan worden gemaakt, kunnen mensen kiezen voor een tijdslot voor aankomst. Zonder reservering is het niet mogelijk de herdenking bij te wonen.

3 uur geleden